Recent comments

Friss Hírek

ABATE: Pippo tisztel minket, mi pedig viszont!

A szezont remekül kezdő Milan hátvédje, Abate interjút adott az Il Giornónak.

 
Szezonkezdetről: “Fontos volt, hogy így kezdjük a bajnokságot, az volt a célunk, hogy 6 megszerzett pont után mérkőzzünk a Juventusszal. Ugyanilyen alázattal kell folytatni a munkát. Kemény év után vagyunk, így nem feledhetjük el, hogy új csapatot építünk, amelynek idő kell a fejlődéshez.”

A csapatról: “Kiváló a hangulat a csapatnál, 90 percen keresztül habzó szájjal harcolunk. A nehéz időszak azonban még csak most fog jönni, amit egységes csapatként tudunk leküzdeni.”

Allegriről és a Juventusról: “Jó lenne ha játszhatnék ellenük. 80 ezer ember hatalmas lökést ad. Favorit? A Juventus jelenleg a legerősebb Olaszországban, de 90 perc alatt bármi megtörténhet.”

Pippóról: “Az, hogy fej-fej mellett vagyunk a Juventusszal a rangadó előtt, mutatja a fejlődést. A csapat az edző hozzáállását tükrözi, Inzaghi lelkesedést és szabályokat hozott a klubhoz.”

Seedorf? “Volt néhány nagyon rossz szokása. Eljöttünk Milanellóba, edzettünk aztán hazamentünk. Most másképp mennek a dolgok. Pippo kemény, sok taktikát követel, de tisztel minket, mi pedig viszont. A múltban ez nem volt ilyen egyértelmű.”

Balotelli? “A távozásának nincs köze Inzaghihoz. A csapat hozzáállása megváltozott. Mi, játékosok vagyunk Inzaghi mentalitásának kivetülése, ezt láthatjátok, akkor is amikor a cserejátékosok megőrülnek a kispadnál egy-egy gólnál. Örömmel állnak be és segítik a csapatot.”


Taktikailag mi változott? “Csapatként, a támadók bekapcsolódásával védekezünk, sokat segítenek vissza. A Lazio ellen jól védekeztünk, a Parma ellen kevésbé, de így is nyertünk.”

A csapatkapitányról: “Riccardo Montolivo a kapitány, várjuk vissza, mert fontos játékosunk. Az, hogy Parmában én viselhettem a karszalagot izgalmas élmény volt egy olyan srácnak, mint én, hiszen sok-sok éve a Milannál vagyok.”

Abbiatiról: “Christian az öltöző alappillére, az új Milan mentalitásának szimbóluma. Mindenki rendelkezésére áll, beszédei a mérkőzések előtt feltöltik energiával az egész csapatot. A sors keze, hogy egy olyan rivális ellen léphet ismét pályára, mint a Juventus.”

Ménezről: “A Parma elleni gólja fantasztikus volt. Ibrahimovicot idézte. A pályán nem is fogtam fel, hogy ilyen varázslatos volt, inkább csak utána…

Hogy Jeremy zseni vagy flegma? Sosem láttam flegmának. Ő az első aki befut az edzésre, elkötelezett, alázatos és lelkes. Családot alapított, egy kissrác édesapja most már. Az ilyen dolgok megfognak és vezérré tesznek egy játékost a pályán. A korábbi megbélyegzést azonban sajnos nehéz eltüntetni.”

A szerződéséről: “Az ügynököm egyeztet a klubbal. A Milan tisztában van az igényeimmel, Galliani elégedett a munkámmal, biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk találni a megoldást. Persze, rengeteg dolog van ami megváltoztathatja a dolgokat. Sok helyen olvastam, hogy a pénz miatt nem újítottam még meg a szerződést, ezek a feltételezések zavarnak. A pénzkérdés messze van a valóságtól.”

forrás: acmilan.hu