Recent comments

Friss Hírek

A Roma negyedóra alatt lerendezte a Cagliarit, kikapott a Lazio

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 3. fordulójában a Roma az első fertályórában végzett a Cagliari elleni mérkőzés érdemi részével – a 13. percre kétgólos előnyhöz jutottak a fővárosiak –, míg a vasárnapi játéknap másik két kora délutáni találkozója közül a Sampdoria gól nélküli döntetlenre játszott a Sassuolo otthonában, a Genoa pedig hajrában szerzett találattal kerekedett az akkor már emberhátrányban lévő Lazio fölé. 


Már a 10. percben vezetést szerzett a Roma. Gervinho indította a jobb szélen Florenzit, aki a tizenegyesponttal egy magasságban középre játszott, ahol érkezett Mattia Destro, és hét méterről a kapuba vágta a Roma vezető gólját. 1–0

A Cagliari még fel sem ocsúdott a gyors góltól, máris megkapta a másodikat. A 13. percben Gervinho helyezkedett a középen leshatáron, érkezett is a labda, az elefántcsontparti kirobbant középen, majd a tizenhatos előterébe érve az akciót követő Florenzi elé tálalt, aki 10 méterről, kissé jobbról bevágta a második római gólt. 2–0

A hazaiak támadásban maradtak, de nem vitték be a kegyelemdöfést, így a Cagliari kijöhetett a szorításból. Ez azonban helyzetekhez nem volt elég. Szinte megfulladt a hazai játékosok nyomása alatt a szárd gárda. Szerencséjükre a Roma a félidő második felében már nem nagyon erőltette a támadást, így kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a hazai csapat.

A második félidőben kiegyenlítődött a játék. A hazaiak nem nagyon erőltették meg magukat, tartották a biztos vezetést, a Cagliari pedig kevés veszélyt tudott teremteni De Sanctis kapuja előtt. Helyzetet elvétve láttunk, a Roma lehozta a meccset kapott gól nélkül, és újra a tabella élére ugrott, ráadásul még gólt sem kapott eddig.

Roma–Cagliari 2–0 (Destro 10., Florenzi 13.)

Genoa–Lazio 1–0 (Pinilla 87.)

Sassuolo–Sampdoria 0–0

forrás: NSO