Recent comments

Friss Hírek

EL: Félgőzzel nyert a Napoli, simán a Fiorentina

A labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulójában a Napoli félgőzzel, a Fiorentina viszont simán hozta a kötelezőt hazai pályán.


Nem tartalékosan állt ki az erre az idényre Bajnokok Ligája-sikereket tervező Napoli a Sparta Praha ellen odahaza, ehhez képest a csehek hamar vezetést szereztek a bágyadtan futballozó olaszok ellen Josef Husbauer remekül eltalált lövésével. 

Ezt követően sem futották szét magukat a nápolyiak, de Gonzalo Higuaín értékesítette a Marek Hamsík, José Callejón páros által kiharcolt büntetőt, majd a fordulást követően adott az argentin egy gólpasszt Dries Mertensnek, aki a hajrában egy szép egyéni megmozdulás végén eldöntötte a mérkőzés sorsát is. 

A csekély érdeklődés mellett megrendezett találkozót félgőzzel is (vagy még azzal sem) besöpörte a Napoli, a csapat vezetőedzője, Rafael Benítez fellélegezhet picit.

I-CSOPORT
Napoli (olasz)–Sparta Praha (cseh) 3–1 (1–1)
G: Higuaín (23. – 11-esből), Mertens (51., 81.), ill. Husbauer (14.)



A Fiorentina hazai pályán Manuel Vargas góljával a 34. percben megszerezte a vezetés a Guingamp ellen. 

A franciák nem sokkal később emberhátrányba is kerültek, így nem sok esélyük maradt a győzelemre. Moustapha Diallo gólja után a második félidő közepén a pontszerzés reménye is elszállt a franciák számára. 

Végül Bernardeschi alakította ki a 3–0-s végeredményt.

K-CSOPORT
Fiorentina (olasz)–Guingamp (francia) 3–0 (1–0)
G: Vargas (34.), Cuadrado (67.), Bernardeschi (88.)


Kiállítva: Diallo (38.)



forrás: NSO