Recent comments

Friss Hírek

FIORENTINA: Új stadion épülhet Firenzében

Firenze polgármestere, Dario Nardella felfedte a Fiorentina új stadionjának elképzeléseit, terveit, mely 40 ezres főt képes lesz befogadni és 300 millió euros költségből épülhet meg.

 
A klub már 2012-ben kísérleti tárgyalásokat folytatott egy új stadion ügyében, hogy a Mercafir területén, ahol jelenleg Firenze legnagyobb gyümölcs és zöldségpiaca található, valósuljon meg a létesítmény.

Tegnap a klub, város a képviselői és a polgármester között volt egy találkozó, ahol a Seria A szándékait is figyelembe vették.

,,Egy új stadion építése az egész városra hatással lesz. Tudjuk jól, egy klub számára szinte csak a televíziós pénzekből van bevételi forrása.
Úgy gondolom, hogy az olasz csapatoknak alkalmazkodnia kell az európai klubokhoz, hogy modern létesítményük legyen és közvetlen forrása lehet ebből a vezetőségnek és nem csak a televíziós pénzekre kell támaszkodniuk.



A Fiorentina a déli és északi Mercafir területét kérné. A stadion 40 000 főt lenne képes befogadni és teljes egészében fedezve lenne a 305.8 millió építési költség és ezreknek adhatna munkát.

Előttünk van tehát egy nagy lehetőség, amit nem szabad kihagynunk. Firenze üzenetet küldhet egész Olaszországnak." - nyilatkozta a polgármester.

forrás: fiorentina1926.gportal.hu