Recent comments

Friss Hírek

BL: Nem bírt a City az Romával

A Bajnokok Ligája E-csoportjában az angol Manchester City az olasz Romát fogadta, és egy egyes döntetlen született a rangadón.


Egy egyes döntetlennel kezdődött a Manchester City és az AS Roma összecsapása, ugyanis mindkét csapat kezdőjében egy-egy angol futballista kapott helyet: Joe Hart, illetve Ashley Cole. 

No és az a Maicon is pályára lépett, aki a Cityt hagyta oda az Örök Város kedvéért, és aki a harmadik percben összehozott egy büntetőt Sergio Agüero lerántásával, a sértett pedig bevette a sérült Morgan De Sanctist helyettesítő Lukasz Skorupski hálóját. 1–0!
 
A „farkasoknál" egyébként két olasz kezdett: Alessandro Florenzi és a veterán Francesco Totti, aki hamarosan a BL korrekordere lett, ugyanis 38 éves és 3 napos „létére" csodálatos mozdulattal ívelt a 16-os bal oldalára betörve Hart mellett a túlsó alsóba. 1–1! De még milyen jó az öreg a háznál. Főleg, ha korszakos zseni az az öreg...

Egyébként láthattunk még olasz ziccert az első félidőben (Maicon a lécre lőtt, Gervinho Hart kezébe), Kosztasz Manolasz kétszer is a szabályosság határán szerelt a 16-oson belül – és ezzel nagyjából össze is foglaltuk az első 45 percet.


Manuel Pellegrini beküldte a második félidőre James Milnert, majd hamarosan harcba dobta Frank Lampardot, a hajrá végén pedig Sztevan Joveticset is, de inkább a vendégeknek voltak további (kisebb) helyzeteik. Pontosabban kettő. 

Újabb gól már nem született a – valljuk meg őszintén – kifejezetten pocsék második félidőben, így két kör után a csoportban máris elhúzott a Bayern München, és máris lépéshátrányba került német és olasz ellenlábasához képest a City.

2. FORDULÓ
E-CSOPORT
Manchester City–AS Roma 1–1 (Agüero 4. – 11-esből, ill. Totti 23.)


forrás: NSO