Recent comments

Friss Hírek

Spalletti: A Juvénak egyetlen riválisa van

Luciano Spalletti, a Zenit Szentpétervár vezetőedzője szerint idén is a Juventus az olasz bajnokság esélyese. 


Az orosz klub élén már két bajnoki címet szerző olasz tréner szerint az elmúlt két évben is csúcsra érő Bianconerit egyetlen csapat tudja komolyabban megszorongatni, ám véleménye szerint nem a mindenki által anti-Juvénak tartott Napolitól, sokkal inkább az AC Milantól kell tartaniuk Contééknak. 

Kire céloz, amikor a Juve egyetlen riválisáról beszél?
- A Milanra.

Miért bízik olyan nagyon a Rossoneriben?
- Mert a Milan az Milan. Egy évvel ezelőtt sokan azt mondták, hogy a Milan "félelemmel" játszik. Ez egy súlyos kritika. De a Milan végül"félelemből" bejött a harmadik helyre, és bejutottak a Bajnokok Ligájába, most már csak növekednek. Melyik másik csapat ennyire fiatal és ennyire jó egyszerre? De Sciglio az egyik legtehetségesebb játékos a világon, EL Shaarawy megbízható, Balotelli pedig kell, ismétlem, kell hogy megtegye a végső lépést a fejlődésében. Néha még mindig elveszíti a fejét, de amikor a fejét használja, nagyszerű játékos. Super Mario-val a válogatott képes lehet megnyerni a Világbajnokságot. Vannak a Milannál egyéb tehetségek is, mint Poli és Niang. Ez elegendő ok? A Milan folyamatosan fejlődik. Ezzel bezavarhatnak a Juvénak.

Galliani utolsó igazolása Kaká volt.
- Egy olyan játékos, aki különbséget tud jelenteni. Ricky nem kelthet rossz benyomást. Az igazi Kakát kell látnunk, aki milanisták millióinak a szívét dobogtatta meg, és ő még mindig az a srác. Ha a legcsekélyebb kétsége lett volna efelől, akkor nem fogadta volna el a Milan ajánlatát. A korábbi bajnokok, ha megérinti őket a büszkeség, bajnokhoz méltóan reagálnak.

A Rossoneri sebezhetőnek tűnik a védelemben.
- Hiba. Mexes erős, és erős személyiséggel bír. A Milan védelmének a valódi problémája Allegri nyugalma lehet. Nem igazán értettem a következő mondatot: "majdnem visszatértem Livornóba horgászni" a szezon elején őt ért kritikák után. Meg kell őriznie a nyugalmát.

A Juve azonban ismét előrébb lépett.
- Láttam a tévében a Juve-Laziot és azt kérdeztem magamban: "Hogyan csinálják?" Conténak két nagy adottsága van: mestere a futballnak, valamint remekül tudja rávenni a vezetőket, hogy nagy pénzeket adjanak ki új játékosokra.

A Bianconeri meglepetést okozhat a Bajnokok Ligájában is?
- Megpróbálják megnyerni. Tevez egy igazi bajnok: az utcán nőtt fel, ahol csak egy cselért, egy gólért élsz. Előrébb kell lépnie a Bajnokok Ligájában. Pogba lehet az a játékos, aki minőségileg hatalmasat lök a csapaton.

Juve, Milan - és a többiek?
- A Napoli és a Fiorentina is veszélyesek lesznek.

A Napoli elvesztette Cavanit...
- De Higuain a legjobb játékosok egyike. Benítez pedig egy jó edző, megfelelő lehet a feladatra. Kíváncsi vagyok Hamsík idei teljesítményére is. Ugyanakkor úgy gondolom, a Napoli legnagyobb erőssége nincs a pályán. De Laurentiisre gondolok természetesen, az elnök nagyszerű munkát végez.

És a Fiorentina?
- A Della Vallék vezérletével visszatértek az első sorba, ők egy értékes fegyver számukra, ahogy Montella is, aki szép focit játszat a csapatával, valamint a Rossi-Gomez páros is. Jó csapatuk van és jól fognak szerepelni, de a bajnoki cím még messze van nekik.

Az Inter hátrafelé tett egy lépést?
- Mazzarri egy mágus. De az Inter egy változáson megy keresztül, beletelik egy kis időbe, amíg megtalálják az egyensúlyt. A Nerazzurri jól kezdte a szezont. Nekik van a legerősebb védelmük a bajnokságban.

És a Roma?
- Az új edző, Garcia mindig tudja, mit kell csinálnia. Ugyanakkor a Roma még mindig nagyon Tottitól függ. A Giallorossi kapitányának a tudása nem kérdéses, de meg tudja ezt tartani a szezon végéig? Tottiról sok függ a Románál.

Mi a véleménye Pjanicról?
- Meg akartam őt szerezni a Zenithez, ezzel mindent elmondtam.

És Ljajic?
- A számok alapján megfelelő, de ahhoz, hogy igazi tagja legyen a csapatnak, szükség van 10 hónapra. A Roma a kérdőjelek csapata. Két új játékos meghatározó lehet: Maicon és De Sanctis.

Egyéb meglátások a Serie A-ról?
- Sok gólt várok Murieltől és természetesen Di Natalétól is. Az Udinese jó szezont fog futni. És nem szabad megfeledkezni a Lazioról sem - Klose örök.

Önt is sokat emlegették Prandelli lehetséges utódjaként.
- Az ideális ember erre a posztra Cesare. Senkit nem tartok alkalmasabbnak a nemzeti válogatott irányítására nála. Ha valóban úgy dönt, hogy ott hagyja a válogatottat, az egy nagy csapás lenne. Én pedig még nem állok készen egy ilyen feladatra.

forrás: azzurri.co.hu