Recent comments

Friss Hírek

Serie A: De Rossi a legjobban fizetett labdarúgó

Lezárult az átigazolási időszak, ezzel együtt pedig elkezdődik az összesítés, a találgatás, és a statisztika idénye: elsőként a Serie A fizetéslistája lett publikus, amiben kiderült, a Roma futballistája, Daniele De Rossi a legjobban fizetett labdarúgó ebben a szezonban Olaszországban.

 
A Gazzetta dello Sport adatai szerint a Farkasok egyik ikonja, de meglepően nem Francesco Totti, hanem Daniele De Rossi keresi a legtöbbet a Serie A-ban: évi 6,5 millió eurót tesz zsebre De Rossi. 

Ha már Totti szóba került, ő a lista hatodik helyezettje, évi 4,5 millió euróval.

A második helyen egy "újonc", Gonzalo Higuaín található: a nyáron a Napolihoz igazolt csatár 5,5 millió eurót visz haza, míg a dobogó harmadik fokára az Inter Hercege, azaz Diego Milito ért oda a maga 5 millió eurós keresetével.

Az új érkezők közül egyébként még ketten fértek be a top 10-be: a Fiorentinába igazolt Mario Gomez a 7., (4,2 millió euróval), míg az utolsó napokban beesett Kaká a Milanban 4 millió eurót keres, ezzel pedig éppen befért a "legjobb" 10-be. Egyébként Balotelli és Mexes is hasonlóan 4 milliót keres a Milannál.


Az összes csapat teljes fizetési listáját az alábbi képen láthatjátok: a legtöbbet egyébként a Juventus költi, míg a legkevesebbet az újonc Livorno, ahol a legjobban fizetett Paulinho sem visz haza fél millió eurót sem évente.


 forrás: azzurri.co.hu