Recent comments

Friss Hírek

Milan: A rasszizmus áll Boateng távozása mögött?

A német élvonalban szereplő Schalke pénzügyi igazgatója, Peter Peters szerint Kevin-Prince Boateng távozása mögött az Olaszországban történt rasszista incidensek állnak.

 
Mint ismert, Boateng a nyári átigazolási időszak utolsó napjaiban hagyta el a Milant és 10-12 millió euróért a Schalkéhoz szerződött. 

A ghánai válogatott játékos 2010 nyarán csatlakozott a Milanhoz és 100 mérkőzésen 17 gólt szerzett a rossoneri színeiben.

2013 elején a Pro Patria elleni barátságos mérkőzésen az ellenfél szurkolói rasszista megnyilvánulásokkal illették a Milan színesbőrű játékosait, köztük Prince-t is, aki mérgében a szurkolók közzé lőtte a labdát, majd levonult a pályáról. A játékost az egész csapat követte.

A Schalke pénzügyi igazgatója szerint a rasszista szurkolók miatt távozott Boateng Olaszországból.


“Boateng távozni akart, mert túl sok rasszista megnyilvánulás érte. A Milan tulajdonosa, Silvio Berlusconi egy ígéretet tett neki, miszerint ha a klub továbbjut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, akkor távozhat a klubtól” – mondta Peter Peters a német Bild Sport Plus-nak.

Boateng egyébként a PSV elleni visszavágón kétszer is megzörgette az ellenfél hálóját, így a San Síróban 3-0-ra nyert a Milan. Összesítésben pedig 4-1-el jutott tovább.

forrás: acmilan.hu