Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Komolyan fontolgatják Xabi Alonso leigazolását

Olaszországi sajtóhírek szerint a Juventusnál komolyan fontolgatják Xabi Alonso, a Real Madrid játékosának leigazolását.


Jóformán véget sem ért még az átigazolási időszak, de nincs megállás a kluboknál, az ezzel megbízottak folyamatosan, szezon közben is dolgoznak, agyalnak csapataik megerősítésén vagy legalábbis szinten tartásán. A Juventusnál is ez a helyzet, ahol a torinói Tuttosport szerint Xabi Alonso megszerzéséről ábrándoznak.

Az utóbbi időben szárnyaló olasz bajnoknál gyakorlatilag folyamatosan kérdés, hogy ki fogja pótolni Andrea Pirlót, aki valószínűleg annak ellenére sem lesz örök életű, hogy 34 évesen még fantasztikusan irányítja a középpálya hátsó részéről a csapatot. Mivel egyelőre Claudio Marchisio, Arturo Vidal és igazából a fiatal Paul Pogba sem csillogtatja ugyanazokat az erényeket, mint a gárda motorja, kívülről gondoskodnának a pótlásáról.

Úgy tűnik, a szintén nem klasszikus ütköző, inkább labdagyűjtögető, továbbmozgató, a pályán jól látó Alonsóban látják a megoldást. Legalábbis néhány évig, hiszen ő sem fiatalodik, hamarosan 32. életévét tölti be. Persze tudjuk, hogy Olaszországban jobban bíznak a rutinos, máshol sokszor öregnek gondolt játékosokban, mint a szertelen fiatalokban, így tényleg elég jól illeszkedik a képbe a világ- és Európa-bajnok, a Liverpoollal BL-győztes, a Reallal spanyol bajnok és kupagyőztes középpályás. Ráadásul jelen állás szerint ugyanúgy lejár jövő nyáron a szerződése, ahogy Pirlóé is, azaz ingyen szerezhetnék meg.

Persze a sérüléseit sem árt figyelembe venni, idén előbb egy ágyékhúzódással küzdött, majd közvetlenül a szezonkezdet előtt lábközépcsonttörést szenvedett. Valószínűleg november végén játszhat majd újra, de a Juvénak akár még jól is jöhet, ha csak bő fél évnyi terhelést kap ebben a szezonban.

forrás: hatharom.com