Recent comments

Friss Hírek

Capello: Nem leszek Prandelli utódja

Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kilátásba helyezte távozását a csapat legutóbbi világbajnoki selejtezője után.  




Megindultak a találgatások az utódról, Fabio Capello és Massimiliano Allegri neve is felmerült.

Az azúrkékek a cseh válogatott legyőzésével matematikailag is bebiztosították elsőségüket világbajnoki selejtezőcsoportjukban. Ám a meccs után Prandelli célzott rá, a jövő évi brazíliai torna után klubedzőnek állhat, hiányzik neki a mindennapi munka.

Itáliában természetesen megindult a találgatás arról, ha valóban feláll Prandelli a kispadról, akkor ki lenne a megfelelő utód. Fabio Capello az egyik legjobb és legelismertebb olasz szakembersikert sikerre halmozott klubedzőként, szövetségi kapitányként felemás a megítélése az Angliával mutatott eredményeivel. Jelenleg az orosz nemzeti csapatot dirigálja, ám hazája válogatottjának élén szinte biztosan nem lesz lehetősége bizonyítani.

"Nem leszek Prandelli utódja. Az oroszországi megbízatásom után befejezem edzői pályafutásom" - fogalmazott a 67 éves Capello.

A szaktekintély Massimiliano Allgerivel kapcsolatban is kifejtette véleményét, ugyanis a Milan főnökét szintén esélyesnek tartják a posztra.

"Még túl fiatal. Én azt tanácsolnám neki, folytassa a napi munkát az edzőpályán és fejlődjön."

Capello két korábbi munkaadója, a Milan és a Real Madrid mellett sem ment el szó nélkül.

"A Milan jól tette, hogy visszahozta Kakát, biztos vagyok benne, hogy beválik ez a döntés. Ugyanakkor a fiúnak időre van szüksége, három évig össze-vissza játszatták a Real Madridban. A Bajnokok Ligájában a Realt tartom favoritnak, Carlo Ancelottival sikerülhet a tizedik BL-serleg elhódítása, annak ellenére, hogy Özil eladását nagy hibának tartom."

A Squadra Azzurra októberben számára tét nélküli meccsen utazik Dániába, az ellenfél viszont a pótselejtezőt érő második helyért harcol.
forrás: hatharom.com