Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Prandelli a VB után átadja a helyét?

Kedd este Olaszországszerte nagy ünneplés kezdődött, hiszen a Squadra Azzurra a cseh válogatott legyőzésével matematikailag is bebiztosította elsőségét világbajnoki selejtezőcsoportjában, ezzel pedig megváltotta repülőjegyét Brazíliába.


Csakhogy az örömbe némi üröm vegyült, Cesare Prandelli szövetségi kapitány ugyanis kilátásba helyezte távozását.

Az 56 esztendős szakember a csehek 2-1-es legyőzését követően elismerte, nem biztos benne, hogy a nyári világbajnokság után is ő lesz a válogatott kapitánya, mert hiányzik neki a mindennapos munka egy klubcsapatnál. 

Prandelli 2010-ben váltotta Marcello Lippit a nemzeti csapat kispadján, két évvel később pedig az Európa-bajnokság döntőjébe kormányozta Mario Balotelliéket. Hogy Brazíliában mire lesz képes az olasz csapat, egyelőre talány, mindenesetre elképzelhető, hogy a dél-amerikai torna lesz az egykori középpályás hattyúdala a Squadra Azzurránál.

"Hivatalos bejelentést fogok tenni a jövőmmel kapcsolatban, amikor elérkezik a megfelelő idő erre" - fogalmazott Prandelli a kedd esti torinói találkozót követően. "Egyelőre nem fogom azt mondani, hogy szövetségi kapitányként folytatom a munkát, de azt sem jelentem ki, hogy egy klubhoz igazolok. Ugyanakkor azt elismerem, hogy hiányzik a mindennapi munka."

Prandelli legutóbb a Fiorentina vezetőedzője volt, ám korábban dolgozott az AS Roma, a Parma, a Venezia, a Verona és a Lecce csapatainál is. Legkomolyabb klubsikerét edzőként a veronaiakkal érte el 1999-ben, amikor a sárga-kékeket feljuttatta az élvonalba.

Olaszország nagy csatában szerezte meg a világbajnoki részvétel kiharcolásához szükséges újabb három pontot kedden este Csehország ellen, miutánhátrányból fordítva győzött. Cesare Prandelli csapata a második félidőben három perc leforgása alatt két gólt szerzett, és győzelmével biztosította részvételét a jövő évi brazíliai seregszemlén. 

forrás: hatharom.com