Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Olaszország nyert, és kijutott a vb-re

Olaszország labdarúgó-válogatottja a félidei hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte Csehországot kedd este Torinóban, amivel biztossá tette, hogy megnyeri a selejtező európai B-csoportjának küzdelmeit, és ott lesz a jövő nyári brazíliai világbajnokságon.


Olaszország a brazíliai kvóta megszerzése reményében kezdte a torinói meccset, csakhogy a cseheknek is vannak még teendőik – az örmények elleni pénteki hazai vereséget például mivel is ellensúlyozhatták volna jobban, mint a squadra azzurra legyőzésével? 

Nem úgy indult a meccs, hogy összejön a bravúr, a 12. percben Suchy hibájából Balotelli helyzetbe került, de Cech óriásit védett. A 19. percben aztán vezettek a csehek: Rosicky, Jirácek összjáték után utóbbi beadott, és Libor Kozák, az olasz bajnokságot (egészen pontosan a Laziót) nyáron elhagyó támadó közelről nem hibázott (0–1). 

A játékrész derekán Balotelli gyors egymásutánban újra elpuskázott két jó lehetőséget, majd a 36. percben ismét ő következett, fejesét Cech védte. S az elrontott helyzetek kis híján megbosszulták magukat, mert Limbersky remek indításával Kozák kilépett, és nem Buffonon múlt, hogy elmaradt a gól – a cseh támadó lövése nyomán a labda elkerülte a kaput.

A második félidőt is az olaszok kezdték dinamikusabban, és most már a gólok sem maradtak el. Az 51. percben Pirlo szögleténél az addig biztos pontnak számító Cech nagyot hibázott, ez kapóra jött Giorgio Chiellininek, aki a hálóba fejelt (1–1). 

Eltelt három perc, és már vezettek az olaszok: Gebre Selassie szabálytalanul szerelte Mario Balotellit a 16-oson belül, és a sértett gólra váltotta a megítélt büntetőt (2–1).

A hirtelen kellemetlen helyzetbe kerülő csehek próbáltak talpra állni, de már képtelenek voltak veszélyt teremteni Gianluigi Buffon kapuja előtt, sőt a lefújás előtt meg is fogyatkoztak. 

A győzelemmel Olaszország sorozatban 14. alkalommal kijutott a világbajnokságra – ennél szebb emléke aligha lehetne Buffonnak arról az estéről, amelyiken beállította Fabio Cannavaro 136 mérkőzéses olasz válogatottsági rekordját.

B-CSOPORT
OLASZORSZÁG–CSEHORSZÁG 2–1 (0–1)

Gólszerző: Chiellini (51.), Balotelli (54. – tizenegyesből), ill. Kozák (19.)
Kiállítva: Kolár (89.)


forrás: NSO