Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Buffon rekorder lehet

Gigi Buffon mindössze két lépésre van attól , hogy beérje Fabio Cannavaro válogatottsági rekordját, minderre ráadásul minden bizonnyal a Juventus Stadiumban kerül sor.


Jövő kedden a csehek ellen  Torinóban lép pályára az olasz válogatott világbajnoki selejtező mérkőzésen, melyen ha a Bulgária elleni pénteki találkozón is Buffon nevével fog kezdődni a kezdő tizenegy, akkor 136. válogatottságát fogja ünnepelni a világbajnok hálóőr.

„Egy szép cél elérése lesz, ha addig minden jól megy. Megjósolható volt azonban ennek az elérkezése, tekintve, hogy már milyen fiatalon volt alkalmam bemutatkozni a nemzeti tizenegyben. Ennek ellenére természetesen remek érzés, elégedettséggel tölt el, immár 16 csodálatos éve szolgálom az olasz válogatottat” – mondta Buffon, aki 1997-ben, egy Oroszországi világbajnoki selejtezőn mutatkozott be az Azzurriban, 1998 óta pedig ő az első számú kapus.

„A becsület érzése járja át az embert, mikor az országát képviseli, ez egy olyan dolog, melyet mindenki csak az idő múlásával érthet meg. Egy válogatott mérkőzés nem olyan, mint egy egyszerű találkozó, annál mindig több.”

Az elmúlt időszakban egyre több feltörekvő olasz kapus játszik a ligában, miközben Buffon felett is lassan eljár az idő, így sokan kíváncsiak, vajon ki léphet a világbajnok kapus nyomdokaiba.

„Nem lesz semmi probléma, ha egyszer nem kapok meghívót, vagy csak a kispadon kapok szerepet, a legfontosabb mindig a csapat. Én személy szerint soha nem utasítanék vissza egy meghívót, ez olyan lenne, mintha szembeköpném a jó szerencsét, sokan vágynak a válogatottságra, de csak keveseknek adatik meg, hogy szerephez jussanak.”

Egyre többet pletykálnak arról, hogy Cesare Prandelli szövetségi kapitány a 2014-es világbajnokság után feláll az olasz válogatott kispadjáról, természetesen a csapatkapitány véleményét is kikérdezték erről.

„Nem jelenthet problémát, akár egy klubnál, itt is megszakadhatnak a professzionális kapcsolatok. Tisztelettel megjegyezném azonban, hogy nekünk csak és kizárólag a világbajnokságra szabad gondolnunk.”

„Hogy Antonio Conte lehetne Prandelli utódja? Nem mondta, hogy el tervezné hagyni a Juventust.”

„Nem hiszem, hogy már lenne is jelölt a kispadra, persze természetes, hogy egy edző egy bizonyos szint után vágyik egy ilyen szerepre. Szükség esetén azonban sokan elérhetővé tudnák magukat tenni, a VB végeztével akár 4-5 napon belül is lehetne edzőt találni.”

forrás: Juventusfc.hu