Recent comments

Friss Hírek

Allegri: Nehéz mérkőzés lesz

A Milan vasárnap este hazai pályán fogadja a Cagliari csapatát a Serie-A 2. fordulójában.


Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. 

Az olasz szakember szót ejtett Matriról, Montolivóról, a csapatról, a jövőbeli kezdőcsapatról, De Sciglióról és a szerződéséről is. Íme a sajtótájékoztató:

„Matri? Először is szeretnék sok sikert kívánni Boatengnek, aki két szép BL góllal búcsúzott tőlünk. Matri egy kiváló játékos, jól ismerem. Mint már mondtam, Pazzini sérült, az előző idényben nagyszerűen teljesített. Szükségünk volt egy támadóra aki pótolja Pazzót, míg október végéig felépül. Matri egy nagyszerű játékos, egy igazi profi. 

Cagliari? A szezon holnap kezdődik. Az első 15 percet követően rosszul játszottunk a Verona ellen. A Cagliari játékosai technikailag jól képzettek. Nehéz mérkőzés lesz, akár csak ahogy a BL mérkőzésünk volt. Készen állunk. 

Montolivo? Ha Riccardo támadó-középpályásként játszik, akkor De Jong középen fog játszani, míg Nocerino, Poli és Muntari fog harcolni a kezdőbe jutásért a két szélre. Poli jól teljesít, amikor játszik” – mondta Allegri.

„Ha nem nyertünk volna a PSV ellen, akkor most az Európa ligában folytatnánk. Nagyon rosszul játszottunk múlt vasárnap. A játékosok tisztában vannak ezzel és a szezont holnap újra kezdjük. Meg kell nyernünk a mérkőzést. A védelem közepe? Január óta csak 12 gólt kaptunk. A középhátvédjeink a bajnokságban az egyik legjobbak. 

A csapat? Sok jó játékosunk van a középpályán, és támadóra volt szükségünk. Kockázatos lett volna egyedül Balotellivel felállni a szezonban. Elégedett vagyok a jelenlegi kerettel. A játékosaim tudják a határt, meddig mehetnek el, és ez azt jelenti, hogy valami extrát fogunk bemutatni, hogy elérjük céljainkat. Nem fogjuk többé elkövetni azt a hibát, hogy elbízzuk magunkat”

„Kaká? A tehetségével, a képességeivel és a személyiségével tesz egy csapatot erőssé a jelenlétével. Jó formában van, és jó dolog ha ilyen képességű játékos áll a rendelkezésedre. Kaká visszatérése nagyszerű ajándék lenne a szurkolóknak, várunk majd meglátjuk. A klub vezetőinek, Silvio Berlusconinak és Adriano Gallianinak továbbra is legfőbb szándéka, hogy a Milan a legnagyobb szinten futballozzon, noha gazdasági nehézségek akadnak. 

De Sciglio? Nem hiszem, hogy kezdeni fog a Cagliari ellen. A térdsérülése kiújult a PSV elleni visszavágón, és óvatosak, elővigyázatosak vagyunk, inkább nem kockáztatunk. A bal szélen Emanuelson és Constant is bevethető. A szerződésem? Én még sohasem kértem a klubtól a szerződésem meghosszabbítását. Megvárjuk a szezon végét, hogy mi történik. 

Az átigazolások? Tegnap a CSZKA Moszkva elutasította az ajánlatunkat. Most van egy új lehetőség: a vezetőség Kaká megszerzésén dolgozik. Ezen a poszton Robinho, Montolivo és Saponara bevethető. 

A fiatal játékosok? Petagna egy tinédzser és játékra van szüksége, és a Sampdoriában lesz lehetősége pályára lépni. Azt hiszem, kicsit túl nagy nyomás nehezedik egyes játékosokra, akik a Primavera csapatból kerülnek fel a felnőttekhez. Az idei szezonban a Primavera csapatunk is részt vesz az Ifjúsági Bajnokok Ligájában. Az idény végén bizonyos játékosok készen állnak majd a felnőtt profi labdarúgáshoz”

„A jövő kezdőcsapata? A kapuban Abbiati, a védelemben Abate, Mexés és Zapata, a középpályán Montolivo és De Jong, míg a támadósorban Robinho, Balotelli és El Shaarawy pozíciója biztos. Robinho? Nagyon fontos játékosa a csapatnak, ráadásul trequartistaként is bevethető. BL-csoportkör sorsolás? Jó csoportot kaptunk, a Barcelona az elmúlt években Európa és a világ legjobbja volt. A Milan rengeteg trófeát nyert. Az Ajaxnak és a Celticnek is óriási történelme van” – fejezte be.

forrás: acmilan.hu