Recent comments

Friss Hírek

Sousa Az Alázatos

Lehet, hogy Paulo Sousa nem most éli legszebb napjait a szezon első felében még szárnyaló firenzeieknél, mégis van benne valami, amivel a  csapat elérheti a legfőbb célját, a BL-szereplést.


Ez pedig az alázat. 

Nem csak a futball, de a menedzsment iránt is.

Ahogy a labda a Luigi Ferraris oldalvonala felé közelített múlt héten vasárnap, Paulo Sousa reflexből kitette a lábát, hogy megállítsa, azonban a játékszer még nem hagyta el a pályát. A mester azonnal megkapta a menetparancsot, ő pedig, csak úgy “Szúzásan”, enyhe mosollyal az arcán, méltósággal távozott a kispadtól.

Ez a jelenet méltán tükrözi a portugál edző szezonját. Hideg fejjel teszi a dolgát, stílusosan, a külső körülményektől függetlenül, csapata pedig hétről hétre eltökélten küzd a hőn áhított harmadik helyért.

A szombati, bolognai kirándulás csak tovább erősítette Sousa karakterét: értékes, tiszteletre méltó pontszerzés Donadoni ébredező csapata ellen, hiába a kiállítás egy óra után, hiába a portugál edző távozásáról és a vezetőséggel való vitákról szóló pletykák hétközben.

Nem szabad elfelejteni, hogy a Viola riválisai szinte kivétel nélkül nagyot villantak az átigazolások terén, míg Sousa olyan szerény neveket tudott csak felmutatni, mint például Nikola Kalinic, vagy az új szerzemény, Mauro Zarate.

Nem tudni, ez annak az eredménye volt-e, hogy a mesternek meg van kötve a keze a pénzköltés terén, mindenesetre ezek a kevésbé hangzatos igazolások és a Bernardeschihez, Babacarhoz hasonló feltörő tehetségek, valamint a spanyolul beszélő Valero-Rodriguez mag tökéletes koktélnak bizonyult  a 45 éves taktikus számára. Ráadásul a szlovén Ilicic a fent említett, horvát Kalinic-csal a vártnál sokkal virágzóbb párossá kovácsolódott, hiszen mindketten két számjegynél járnak már a gólok terén.

Az Interben rejlő kétségkívüli potenciál, a feltörekvő Milan, és Spalletti megújult Romája egyaránt aggasztó lehet a Fiorentina szurkolóinak, Sousa azonban mindent elkövet azért, hogy lila nyakkendője továbbra is ugyanolyan szédítő tempóban lengedezzen ide-oda úgy, ahogy eddig is.

Bizton állítható, hogy a Fiorentina volt a Serie A koefficiens-krízisének legnagyobb áldozata, ugyanis a legutóbbi 3 szezonban egyaránt a negyedik helyen végzett. Paulo Sousa példaértékűen alázatos, szerény hozzáállása lehet azonban az, ami negyedjére végre átlendíti a toszkán alakulatot a végső akadályon. Mert megérdemli(k).

forrás: azzurri.co.hu