Recent comments

Friss Hírek

Nem érezzük a nyomást

Maurizio Sarri, csapata zsinórban hatodik győztes mérkőzése utáni nyilatkozatában kifejtette, hogy nem érzik a Juventus által a Napolira gyakorolt nyomást.


A dél-olasz csapat számára nagy volt a tét az Empoli elleni találkozó alkalmával, hiszen korábban a Juventus megsemmisítő, 4-0-ás vereséget mért a Chievóra, mellyel átvette a vezetést a tabella élén.

A Nápolynak azonban - a korán bekapott gól ellenére - sikerült szintén nagy, 5-1-es különbséggel megnyernie a toszkán csapat elleni bajnokit.

"Nincs semmi különös abban, ha a San Paolo közönsége győzelmet vár el, hiszen segítenek túljutni a nehéz helyzeteken is. A problémát az ellenfél kiváló csapatjátékának leküzdése okozta." 
 - magyarázta a tréner a Sky Sport Italia mikrofonjai előtt.

"Örülünk a teljesítményünknek, főleg annak, ahogy csapatom kezelte a helyzetet és semmilyen nyomást nem érzett a Juventus előzése láttán. A Juve a saját bajnokságát vívja, az már más kérdés, hogy a két csapat rendkívül közel van egymáshoz.

Álmodozni csodás, viszont ez a valóság. Már eddig is kiélezett volt a bajnokság, mi pedig még mindig éhesek vagyunk a sikerre és ég bennünk a bizonyítási vágy, de nem tekintünk semmit kötelességnek. Továbbra is előre tekintünk, azonban ha túl messzire révedünk a horizonton, meglehet, esélyeink a végső győzelemre csökkenek.

Meg kell tanulnunk hogyan legyen a védekezés még egységesebb, valamint arra is figyelmet kell fordítanunk, hogy szerezzünk pontokat akkor is, ha nem rúgunk négy-öt gólt egy mérkőzésen. Vannak csapatok, melyek kevesebb gólt kaptak mint mi, nekünk is erre kell törekednünk."

Sarri éppen az Empoli csapatától érkezett Nápolyba, most pedig nosztalgiázva idézte fel a mérkőzés során felmerült érzéseit.

"Csodálatos volt látni a régi barátaimat és kollégáimat még az Empolis időszakomból, ahol nagyon sokat tanultam. Őszintén szólva egy kicsit aggódtam is, hiszen az utóbbi hetekben remek eredményeket értek el."

A Kékek csapatánál 1988 februárja óta ez volt az első olyan időszak, amikor sorozatban hat mérkőzést sikerült megnyerni. Ebben pedig nagy szerepet játszik Gonzalo Higuaín és Lorenzo Insigne.

"Lorenzo az egyik legtehetségesebb fiatal játékos Olaszországban. Vannak olyan időszakok, amikor egyszerűen csak arra kell figyelnie, hogy megcsillogtassa ezt a tudását, és vannak olyanok, amikor inkább a csapatot kell segítenie és területeket nyitnia. Persze nem az egész meccsen, csak körülbelül tíz percig. Viszont azt kell mondjam, hogy remekül csinálja." - fejezte be az interjút Sarri.

forrás: juventuz.blog.hu