Recent comments

Friss Hírek

Lasagnától Pepéig

Vajon hány vicces nevű játékost tud felmutatni az olasz bajnokság?

 

Kevin Lasagna Internek lőtt gólja elindította a lavinát.

Persze, nem csak az élvonal. Bár, Massimo Maccaronénál (Empoli) aligha kell jobb példa, amennyiben a Serie A-t nézzük. A Corriere dello Sport vette a fáradtságot, és elkezdte összegyűjteni a legérdekesebb kereszt-, illetve vezetékneveket.


Ételek
 
A Carpi csatára egy csapásra híres lett az Internek lőtt góljával. De mi a helyzet a többiekkel? Pepét (jelentése: bors) jól ismerjük a Juventusból, most egyébként az Udinesében játszik. Pane (kenyér) a Palermo tartalékcsapatában szerepel, Gamberini (rák-rákocskák) a Chievo védője, Pecorini (híres olasz juhsajt) az Ascoliban, Salsicca (kolbász) pedig a Teramóban játszik.


Italok
 
Olaszország nem egy sör nagyhatalom, de talán a Birra Morettiről már sokan hallottak. Természetesen ilyen vezetéknevű focistát is találunk a mezőnyben, egészen pontosan a Torinóban. Acquafresca (friss víz) a Bologna csatára, Bianco (fehér, mint fehér bor) az Avellinóban játszik, Rosato (rozé) pedig a Lupa Castelliben. A spanyolok sem állnak rosszul, náluk van egy Corona az Almeriában.


Állatok
 
Itt szintén elég szép a felhozatal: Ranocchia (béka/Sampdoria), Volpe (farkas/Entella), Palombo (cápa/Sampdoria), Cani (kutya-kutyák/Pisa), Colombi (galamb/Carpi), Galli (kakas/Crotone). Argentínában játszik egy Coniglio (nyuszi) nevű játékos a Rosario Centralban.


Természet (növények, gyümölcsök)

Itt is lehet válogatni: Cocco (kókusz/Pescara), Girasole (napraforgó/Sud Tirol), Zucchini (Modena), Cipolla (hagyma/Sassuolo primavera), Finocchio (édeskömény/Pordedone), Fiore (virág/Akragas).


Vallás
A Milanban játszó Abate nevének jelentése pap, apát. Croce (kereszt) az Empoliban focizik, Madonna meg a Comóban. Fedele (hívő) a Carpit erősíti, Santon az Intert. De a milánóiaknak van egy Juan Jesusuk is.


A Corriere dello Sport szerint így nézne ki az ideális csapat:
Cipollini
Sali-Polenta-Miele-Zuccheri
Maritozzi-Olive (Pane)-Dolcetti
Cozza
Frutti-Ravanelli
 forrás: hosszabbitas.hu