Recent comments

Friss Hírek

Valóra akarjuk váltani az álmunkat

Gigi Buffon úgy érzik, a Juventus Real Madrid elleni mérkőzése büszkeséggel töltheti el azokat, akik segítették felemelni a csapatot a Serie B-ből.


A kapus már játszott Bajnokok Ligája döntőt 2003-ban, de azt csapata elveszítette a tizenegyespárbajban.

"Nyilvánvaló, hogy nyomás alatt fogunk játszani, ha csak a védekezéssel törődünk rá fogunk fizetni."- nyilatkozta Buffon a sajtókonferencián.

"A statisztika azt mutatja, hogy a Real az utolsó 80-90 hazai mérkőzésén mindig betalált az ellenfél halójába. Nem fogunk sokat változtatni a megszokotthoz képest. Intelligensen kell játszanunk."

A Bianconeri utolsó BL-döntője óta, a csapattól elvettek 2 bajnoki címet és visszafokozták őket a Serie-B-be, de Buffon és más sztárjátékosok ennek ellenére maradtak.


"Büszke vagyok arra az útra, amit azóta bejártunk. Köszönettel tartozom azoknak, akik mellettem segítették újra felemelni a Juventust. Ez a szezon a legoptimistább elvárásunkat is felülmúlja.
A Real Madrid elleni meccs a büszkeség mérkőzése mindenkinek a Juve családban, játékosoknak, a klubnak, a személyzetnek és a szurkolóknak.

Nem lehet függetleníteni magunkat ezeknek a helyzeteknek az érzelmi reakcióitól. Nagyon hosszú 90 perc lesz. Valóra akarjuk váltani az álmunkat. Tisztában vagyunk azzal, hogy a döntőbe jutáshoz jól kell játszanunk este."

A BL végső ütközete Berlinben lesz, abban a városban ahol Buffon és még néhány csapattársa 2006-ban megnyerte a világbajnokságot.

"Ez egy érdekes utazás Berlintől Berlinig. Sokkal érettebb lettem azóta, jobban kezelem ezeket a helyzeteket."

A hálóőrt csapattársáról, Carlos Tévezről kérdezték.

"Ő nagyon temperamentumos, egy igazi vezér a pályán, mindenkit ösztönöz. Felismeri a mérkőzés kulcsfontosságú pillanatait, feláldozza magát, ha a csapatnak arra van szüksége. Ez a profi és az intelligens játékos ismérve."

Paul Pogba szombaton visszatért a pályára a Cagliari ellen.

"Ha még nincs is 90 perc a lábában, fontos, hogy 60-70 percig azt a teljesítményt nyújtsa amit tud."- zárta nyilatkozatát Buffon.

forrás: juventuz.blog.hu