Recent comments

Friss Hírek

Melyikük szezonja süllyed katasztrófába?

A Napoli Lazio elleni rangadóján eldől, melyik csapat indulhat jövőre a Bajnokok Ligájában.

Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy amelyik csapat vereséget szenved vasárnap este a San Paolóban, annak a reményteli szezonkezdet után gyakorlatilag katasztrófába fullad a szezonja. A Napoli elbukott a Bajnokok Ligájában, a Dnyipro ellenében kiesett az Európa Ligából, majd a Serie A-ban is sorra kudarcot vallott a kisebb csapatok ellen is. A Laziónak két esélye is megvolt a mennybemenetelre, de az Olasz Kupában nem volt szerencséjük, a Roma elleni városi derbin pedig túlságosan bátortalanul játszottak. A hazai pálya ugyan a nápolyi csapat mellett szól, ám a körülmények mégis inkább római diadalt sejtetnek.

Merthogy amellett, hogy a Laziónak tökéletes eredmény a döntetlen, a Napolinál mozgalmas időszak várható. Rafa Benítez már biztosan nem marad a klubnál és Gonzalo Higuaín hétvégi balhéja sem tett éppen jót a lelkeknek. "Az én időm lejárt Nápolyban, a Lazio elleni mérkőzést követően már az új céljaimmal foglalkozom. Szeretném megköszönni a klubnak, a szurkolóknak és az elnöknek is az elmúlt időszakot. Vasárnap azonban vár még ránk egy rendkívül fontos meccs és szeretném, ha győzelemmel búcsúzhatnék Itáliától" - nyilatkozta a búcsúzó spanyol tréner. 
Hiányzók bőségesen akadnak mindkét oldalon, a Napolinál Michu (3/0), Zuniga (7/0) és De Guzman (23/3) már régi hiányzónak számít, de a Moratát lefejelő Britos (19/1) sem lehet csapata segítségére, míg Pioli mesternek Canát (17/0), Edersont (4/1), Bigliát (27/3) és Radut (24/0) kell pótolnia.

A két csapat őszi, római találkozóját Pipita góljával a Napoli nyerte, a kupában azonban a Sasok jutottak tovább. Az elmúlt években viszont nem megy túl jól a fővárosi gárdának a San Paolóban zsinórban három vereséget számlálnak, nyerni pedig 2009 márciusában nyertek legutóbb, Tommaso Rocchi duplájával.
 
Mindkét csapatnak több, mint élet-halál ez a mérkőzés. Ha szezon előtt valaki azt mondja a Lazio vezetőségének, hogy idén negyedik hely és kupadöntő lesz a menü, alighanem aláírták volna, így azonban nagyon fájdalmas lenne számukra elbukni. A másik oldalon viszont akár egy újjáépítés is elkezdődhet, ha vasárnap este is kudarcot vallanak. 
forrás: hatharom.com