Recent comments

Friss Hírek

Az utolsó meccsen is nyerni akarunk

Rudi Garcia szerint a Roma megnyerte a saját bajnokságát, mert a Juventus egy szintel feljebb van mindenkitől.

 
"A szezon fénypontja a derbi megnyerése volt, amivel közvetlen indulási jogot szereztünk a Bajnokok Ligájába. Hogy mi volt a mélypont? Nem tudom, inkább a jó dolgokat tartom csak fejben."- kezdte a sajtótájékoztatót Garcia.

"Végignézve a szezonon azt kell mondjam, mi megnyertük a saját bajnokságunkat, mert a Juventus alapvetően teljesen más súlycsoportban van, ők egy saját bajnokságot nyertek meg. Náluk mindennapos a győzelem, ráadásul a gazdasági és sport erejük sokkal nagyobb és fontosabb, mint a miénk. Saját stadionjuk van, megnyerték a bajnokságot és ott vannak a BL döntőjében is."

"A Juventus elérhetetlen, tehát mi a Serie A többi csapata előtt végeztünk és ezzel elértük az elsődleges célunkat, ami az volt, hogy bejussunk a BL-be. A különbség jövőre még nagyobb lesz, mert mi korlátozva leszünk a pénzügyi Fair Play szabályai miatt. Ennek ellenére nem változnak a céljaink, azért vagyok itt, hogy nyerjünk valamit és nagyravágyó vagyok. Sosem mondtunk olyat, hogy más lett volna a célunk, mint a BL indulás kiharcolása."

"Papíron a Roma is a bajnoki cím várományosa, de az idei szezon bebizonyította, hogy a különbség még mindig túl nagy a két csapat között. Nem szabad a szurkolókat félrevezetni. Hatalmas a különbség az ambíciók és a célok között. Az elnöknek és nekem remek ambícióink vannak, de ő is tudja ennek a városnak a szépségét, ami bizony nem épült fel egy nap alatt."

A Roma tavaly is bejutott a BL-be, ahol az úgynevezett halálcsoportba került, onnan pedig végül nem sikerült továbbjutnia.

"Sokat tanultunk abból a halálcsoportból. Remélhetőleg jövőre nem a negyedik, hanem a harmadik kalapban leszünk, mert még így is majdnem sikerült továbbjutnunk, egészen a végéig volt rá esélyünk."

Az idei szezonban a karácsonyi szünet után a Roma olyan mély gödörbe került mind a formát, mind az eredményeket illetően, hogy a szurkolóknak az utolsó fordulókig izgulniuk kellett, hogy meg lesz-e a biztos BL-t érő második hely.

"Egy bajnoki szezon sosem egy hosszú, nyugodt sorozat. Voltak nagyon nehéz pillanataink, főleg akkor, amikor iszonyat sok volt a sérültünk, viszont több meccset kellett játszanunk egymás után. Sikerült ezeken túljutni, mert amikor egy csapat 34 héten keresztül második, akkor az azt jelenti, hogy az a csapat fantasztikus."

"Csütörtökön az elnökkel Londonban találkozunk, ahol tiszta képet kapunk a következő szezont illetően. Amióta itt vagyok a helyzet egyértelmű, el kell adnunk ahhoz, hogy vehessünk. Szerintem jó úton járunk és ez a projekt a világ labdarúgásában az egyik legnagyobb. Lépésről lépésre kell haladnunk, mert egy hosszú lépés könnyen visszább vethet bennünket."

"Engem teljesen megdöbbentett, hogy az a csapat, amelyik szinte az egész szezonban a második volt, mennyi kritikát kapott a szurkolóktól. A szurkolóink intelligensek és amikor arra volt szünkség, hogy mindenki mögénk álljon, akkor ez valahogy nem valósult meg. Szerintem rájuk is hatással volt az a túlzó kritika, ami a médiából ömlött, ami nem normális és nekem nem is tetszik. Az sem normális, hogy idegenben jobb eredményeink voltak, mint hazai közönség előtt, ami azt jelenti, hogy bizonyos helyzetekben sokkal nehezebb volt az Olimpicóban játszani. A világ legjobb szurkolói a miénk és velük sokkal erősebbek vagyunk, ha mögöttünk állnak."

"Nem szeretném még egyszer megtapasztani ezt, ezért is akarom azt, hogy sokkal egyértelműbbek legyünk. Én vagyok az egyik legtörekvőbb ember itt."

A Roma most már az utolsó fordulótól függetlenül biztosan a második helyen végez a bajnokságban, amit az elmúlt fordulóban éppen a városi rivális Lazio ellen biztosított be.

"Sosem aggódtam amiatt, hogy elveszítjük a második helyet, mert együtt élek a játékosokkal és tudtam, hogy a csapat a nehéz helyzetekben sem vesztett el a tartását. Egységesek vagyunk és a nehéz pillanatok megmutatják egy csapat igazi arcát. A Palermo elleni utolsó meccsen is nyerni akarunk még akkor is, ha már nincsenek további céljaink. Szeretném, ha a játékosok profi módjára fejeznék be a szezont, mert a szurkolóink megérdemelnék, hogy egy győztes Romát lássanak az utolsó meccsen." 


forrás: asroma.hu