Recent comments

Friss Hírek

Mertens „kedvenc” napján nyert a Napoli

A bajnokság 36. fordulójának záró mérkőzésén a Napoli hazai pályán 3–2-re megverte a szezon végén kieső Cesenát, ezzel biztossá vált, hogy a sorozatban negyedik hazai győzelmét arató nápolyi együttes a következő szezonban a legrosszabb esetben is az Európa-liga csoportkörében szerepelhet.


Remekül kezdődött a mérkőzés az idegenben január óta nyeretlen Cesena számára, hiszen Grégoire Defrel okos lövésével már a 15. percben előnybe került. A látogatók öröme azonban hamar elmúlt, hiszen öt perccel később már a Napoli vezetett.

Előbb Dries Mertens vágta a labdát a kapuba a Cesena védőjének hatalmas hibája után, majd egy percre rá Manolo Gabbiadini köszönt be a belga válogatott szélső előkészítését követően. Az olasz támadó minden sorozatot figyelembe véve a nápolyi alakulat 100. gólját szerezte ebben a szezonban.

Az első félidő hosszabbításában egy szépen felépített támadás végén Defrel egyenlített, ám a francia csatár duplája végül nem ért pontot.

A második játékrész elején Mertens és Marek Hamsík összjátéka után előbbi játékos másodszor is bevette a Cesena kapuját, eldöntve ezzel a találkozót.

Érdekesség, hogy a PSV korábbi játékosa ezt megelőzően 2014. május 18-án duplázott a Napoli színeiben az első osztályban, vagyis napra pontosan egy évvel ezelőtt.

A Bajnokok Ligája-selejtezőt érő harmadik helyért csatázó Napoli győzelmének köszönhetően behozhatatlan előnyre tett szert a hatodik helyezett Genoa előtt, ami azt jelenti, hogy a következő idényben a legrosszabb esetben is az Európa-liga csoportökörében szerepelhet a nemzetközi porondon.

Napoli–Cesena 3–2 (Mertens 19., 57., Gabbiadini 20., ill. Defrel 15., 45+2.)


forrás: NSO