Recent comments

Friss Hírek

Indul a Play-Off

Kedden az első forduló két mérkőzésével kezdetét veszi a 2014-2015-ös Serie B idényt követő Play-Off küzdelemsorozata.


Ami biztos, hogy a Carpi és a Frosinone ősztől a Serie A-ban szerepelhet, valamint hogy az élvonalból a Cagliari, a Cesena és a Parma süllyedt vissza a másodosztályba. Szintén eldőlt már, hogy a harmadosztályból a Novara, a Teramo és a Salernitana csapatai jutnak fel a Serie B-be, míg a negyedik szintet lépő csapat majd a play-off győztese lesz. 

A Varese, a Brescia és a Cittadella viszont kiesett a Serie B-ből, az osztályozón a Modena és az Entella küzd még a bennmaradásért.

A play-off első körében a bajnokság ötödik helyezettje a nyolcadikkal, a hatodik pedig a hetedikkel találkozik. 
 
Az előkelőbb helyen végző csapat lesz a pályaválasztó, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, és amennyiben 120 perc játék után döntetlen lenne a végeredmény, akkor a magasabb kiemelésű gárda lép tovább a rájátszás elődöntőjébe.

A Perugia és a Pescara között óriási küzdelemre van kilátás, a hatodik és a hetedik helyezett találkozóján. Már csak azért is mert a bajnokságbeli mindkét egymás elleni mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult. December végén a felek a mostani meccs helyszínéül szolgáló Renato Curriban remiztek úgy, hogy Maniero a 92. percben egyenlített; míg május 9-én odahaza a delfinek már két góllal is vezettek, de az umbriaiak az emberhátrány ellenére ki tudtak egyenlíteni. 

A Perugia parádés formában zárta a szezont, az utolsó 13 fellépésen nem talált legyőzőre, ezzel szemben a Pescara az utolsó hetekben többször váratlanul botlott, végül az edzőváltás után Massimo Oddo bemutatkozó mérkőzésén a Livorno elleni skalp begyűjtésével biztosították be helyüket a rájátszásban. A griffek az egész szezon alatt csupán egyszer kapituláltak hazai környezetben, még októberben a Frosinonétól kaptak ki, most azonban az új edzővel új erőre kapó Pescara meglepetést szeretne okozni. 

A piros-fehérek legjobb góllövője Diego Falcinelli volt 14 találattal a bajnokságban, őt követte Matteo Ardemagni hat és Valerio Verre öt góllal, miközben a Pescara házi gólkirálya az ugyancsak 14 gólos Federico Melchiorri volt, de például az izlandi Birkir Bjarnason is eljutott tíz találatig középpályás létére. 

A párharc továbbjutójára a rájátszás elődöntőjében a harmadik helyezett Vicenza fog várni.

A nap másik mérkőzésén a Spezia az Avellino csapatát fogadja. 

A ligúriaiak az utolsó hét meccsükön nem kaptak ki, ráadásul abból ötöt megnyertek és mindössze kétszer kaptak gólt. Ezzel szemben a zöld-fehérek nem éppen jó passzban fejezték be a szezont, elég csak annyit elmondani róluk, hogy az utolsó nyolc fordulón belül egyetlen győzelmet arattak, bár azt éppen a legfontosabb pillanatban, hiszen a play-off vetélytárs Pescarát győzték le. A két csapat először szeptemberben találkozott egymással Avellinóban, és gól nélküli döntetlenre végzett; míg a második randevú alkalmával a farkasok egy korai gól jóvoltából 1-0-s győzelmet arattak vendégként. 

Nem lehet tehát lebecsülni őket, annál is inkább, mert Luigi Castaldo (16 gól) személyében a liga egyik legjobb gólvágója cirkál a csatársorban, Gianmario Comi ugyancsak eljutott már hat gólig, Marcello Trotta pedig úgy volt eredményes ötször, hogy a télen igazolt hozzájuk. A fekete-fehérek legjobb góllövője, Andrea Catellani hármas holtversenyben zárt a liga góllövőlistájának élén, mögötte Niccolo Giannetti volt még hétszer eredményes a csapatból. 

A győztes ellenfele a Bologna lesz a következő fordulóban.

A keddi program (rájátszás, 1. forduló): 18:30 Perugia-Pescara 21:00 Spezia-Avellino

forrás: azzurri.co.hu