Recent comments

Friss Hírek

Tovább szórja a gólokat a Fiorentina; Toni az élen

A bajnokság  37. fordulójában a Fiorentina idegenben 3–2-re legyőzte a Palermót.


A „violák” Ilicic révén nyitották meg a gólcsapot, és bár Jajalo gyorsan felel, Gilardino találatával előnnyel fordultak. A lassan csordogáló második játékrész Rigoni egyenlítése után pörgött fel, de a vendégek harmadszor is megszerezték a vezetést, és ezt követően már nem is engedték azt ki a kezükből.

Marcos Alonso már a 19. Fiorentina-játékos az idényben, aki bajnoki gólt szerzett, az együttes pedig sorozatban a negyedik alkalommal szerzett három találatot a Serie A-ban, erre pedig még nem volt példa a klub történetében.
A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégek részéről Kurtic a ráadásban két sárga lapot is kapott, így a firenzeiek emberhátrányban zárták az összecsapást. 


Palermo–Fiorentina 2–3 (Jajalo 26., Rigoni 69., ill. Ilicic 23., Gilardino 33., Marcos Alonso 78.)


A Parma hiába vezetett már két góllal is a Verona ellen, Luca Toni duplájával a Verona megmentett egy pontot (2–2). Érdekesség, hogy a parádés formába lendülő támadó egyrészt megszerezte 150. találatát is az olasz élvonalban, ebben a kiírásban pedig már 21-nél jár, így megelőzte a Carlos Tévez, Mauro Icardi duót a mesterlövészek versenyében. 


Parma–Verona 2–2 (Nocerino 21., Varela 36., ill. Toni 42., 80. – a másodikat 11-esből)

 
A Saussolo a hajrában döntött a meccset tíz emberrel záró Udinese otthonában, a Cagliari pedig a ráadás pillanataiban gyűjtötte be a három pontot a Cesena vendégeként.


Udinese–Sassuolo 0–1 (Magnanelli 70.)

A többi pályán: 

Cesena–Cagliari 0–1 (Sau 92.)

Chievo–Atalanta 1–1 (Pellesier 88., ill. A. Gómez 48.) 

forrás: NSO