Recent comments

Friss Hírek

Fantasztikus meccs Nápolyban, örülhet a Lazio, Icardi duplázott, utolérte Tonit

Rendkívül fordulatos mérkőzésen a Lazio idegenben 4–2-re legyőzte a Napolit a bajnokság 2014–15-ös idényének utolsó, 38. fordulójában vasárnap este, és ezzel kiharcolta a harmadik helyet, egyúttal a részvétel lehetőségét a Bajnokok Ligája selejtezőjében.


Rafa Benítez vezetőedző búcsúmérkőzésének első 25 percében a Napoli támadott többet, Callejónnak volt egy hatalmas helyzete is, amikor Gonzalo Higuaín passzával kiugrott a leshatárról – de a messzire kifutó kapus mellett hajszállal a jobb kapufa mellé helyezett.

És a Lazio büntetett! A 33. percben Marco Parolo egy visszagurítás után a kint álló kapus felett a léc alá bombázott (a labda cseppet irányt változtatott egy védőn), majd a játékrész utolsó pillanataiban, egy hazai labdaeladást követően a középen kiugró Antonio Candreva higgadtan begurította a második gólt is. A szünetben 2–0-ra vezetett a vendég Lazio!

A második félidőre egy felpörgött Napoli jött ki, és egy gyors Hamsík, Callejón összjáték után Higuaín gyorsan belőtte a szépítő gólt (1–2). Az 57. percben Mertens lövésénél Stefan de Vrij kivágta az üres kapuba tartó labdát, ekkor még elmaradt az egyenlítés.

Az 57. percben Parolo megkapta a második sárga lapját, az emberhátrányba kerülő Lazio összezavarodott, és gyorsan jött is az egyenlítő gól: Mertens balról játszott középre, Higuaín remek labdaátvételt követően még egy cselt is elsütött, majd higgadtan a jobb alsó sarokba gurított (2–2).

Bár a 70. percben a Napoli is megfogyatkozott (Fauzi Gulam négy perc alatt sárgult be kétszer), a 76. percben meccslabdához jutott: Maggio némi ügyeskedéssel harcolt ki tizenegyest, a Lazio-játékosok hevesen reklamáltak is, de a játékvezető nem változtatta meg döntését – Higuaín azonban megtorpant a megdicsőülés útján, a lapu fölé bombázta a leállított labdát!

A Napoli láthatóan megroggyant a lehetőség elpuskázásától, a Lazio összeszedte magát, és a 85. percben Ogenyi Onazi tökéletes gurítással fejezett be egy ellencsapást – újra vezetést szerzett a Lazio (2–3)! Sőt néhány perccel később egy másik csereember, Miroslav Klose (ki más…) fejjel beállította a 4–2-es végeredményt, amely harmadik helyet és BL-kvótát ér a rómaiaknak.

Napoli–Lazio 2–4 (Higuaín 55., 64., ill. Parolo 33., Candreva 45+1., Onazi 85., Klose 92.)


A többi pályán: 


A Napoli végül visszacsúszott az ötödik helyre, ugyanis a Fiorentina nem kímélte a Chievót, így egy ponttal megelőzte. A Roma Francesco Totti nagyszerű emelős gólja ellenére meglepetésre kikapott a Palermótól, de ez már nem befolyásolta helyezését – második lett.

A gólkirályi cím szempontjából is fontos volt az utolsó játéknap, hiszen Mauro Icardi két góllal járult hozzá az Inter győzelméhez az Empoli ellen, és ezzel utolérte a 22 gólos Luca Tonit (Verona) – végül holtversenyben lettek a Serie A legjobb gólvágói ebben a szezonban.

Roma–Palermo 1–2 (Totti 85., ill. F. Vázquez 35. – 11-esből, Belotti 94.)

Inter–Empoli 4–3 (Palacio 49., Icardi 53., 77., Brozovic 70., ill. Mcsedlidze 59., 88., Pucciarelli 62.)

Fiorentina–Chievo 3–0 (Ilicic 12., Bernardeschi 76., Badelj 93.)

Torino–Cesena 5–0 (J. Martínez 10., M. López 16., 70., Benassi 31., Moretti 49.)

Sampdoria–Parma 2–2 (Romagnoli 53., De Silvestri 79., ill. Palladino 74., S. Varela 88.)
 
Sassuolo–Genoa 3–1 (Berardi 3., Zaza 18., 32., ill. Pavoletti 41.)

Cagliari–Udinese 4–3 (Sau 13., Joao Pedro 19., M'Poku 79., Bruno Fernandes 85. – öngól, ill. Aguirre 44., Bruno Fernandes 81., Thereau 87.)

 A Bajnokok Ligája főtábláján a Juventus és a Roma képviseli a Serie A-t, a Lazio a BL-selejtező playoffkörében próbálhat szerencsét, az Európa-ligában pedig a ma este veszítő Napoli, valamint a Fiorentina és a Sampdoria indulhat – előbbi kettő főtáblás, a Samp a selejtező harmadik fordulójában kezd. (A hatodik helyezett Genoának nincs UEFA-licence.)

forrás: NSO