Recent comments

Friss Hírek

Mennyit ér Salah?

A Fiorentina egyiptomi szélsője, Mohamed Salah kiváló tavaszt tudhat maga mögött, és ezt a szurkolók mellett a vezetőség is észrevette. 


Így nem is véletlen, hogy a Chelsea-től kölcsönbe érkezett játékost szeretnék véglegesen megvásárolni.
 
Az angolok pedig nyitottak is az üzletre. A Fiorentina érdeklődésére ugyanis be is árazták az egyiptomi szélsőt, közel 20 millió euróra. Elsőnek ez soknak tűnhet, de érdemes megnézni azt, hogy Salah mit is tett le az asztalra eddig Olaszországban. A szélsebes egyiptomi január utolsó napján érkezett Firenzébe, és nagy szerepe volt a Fiorentina tavaszi menetelésében. Igaz, itt páran húzhatják a szájukat, hogy lehetett volna azért jobb is, de ne legyünk telhetetlenek.

A tavasz folyamán 15-ször ölthette magára a Viola mezét a Serie A-ban, amelyben hatszor ünnepeltethette magát, miután sikeresen rezegtette meg az ellenfél hálóját. Az Európa-ligában 8-szor lépett pályára, és teljesítménye mellett egy-egy góllal és asziszttal járult hozzá a csapat nemzetközi meneteléséhez. A Coppa Italia-sorozatban két mérkőzés alatt kétszer talált be.

A La Nazione információi szerint a Chelsea a játékosért 16-18 millió eurót kér. Az összeghez pedig még 2 millió eurót fixen hozzá kell adnia a Fiorentinának, amely Salah bónuszait jelenti. Az olasz csapat elnökét láthatóan kicsit kétségbeejtette a kért ellenérték. Diego Della Valle ugyanis – szintén a La Nazione szerint – jövő nyárig meghosszabbíttattná Salah kölcsönszerződését, és akkor venné meg.

Az ok egyszerű. A nyáron nagytakarítást fognak tartani a klubnál, ahol közel 10 játékost fognak eladni. Abból a közel 20 millió euróból pedig több, mint egy játékost lehet venni. Az elkövetkező évek Fiorentinájának alapjait tehát idén nyáron fogják letenni a vezetők, és ilyenkor okosan kell elkölteni minden centet.

forrás: azzurri.co.hu