Recent comments

Friss Hírek

Mind a két döntő egyformán fontos

A Juventus vezetőedzője, Max Allegri a ma este megrendezésre kerülő Lazio elleni Coppa Italia döntőjéről beszélt, amit elmondása szerint ugyanolyan fontosnak tart, mint a Bajnokok Ligája fináléját.


Mint ismert, a Juventus már begyűjtötte a bajnoki címet, azonban még lehetősége van a triplázásra, miután bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe is, ahol a Barcelonával fog összecsapni június hatodikán, ma pedig begyűjthetik a 10. olasz kupájukat, amelyre már több mint 20 éve várnak.

„Minden bizonnyal egy teljesen más mérkőzés lesz ez a Lazio ellen, mint a bajnoki találkozók. Itt egy meccsen van a hangsúly, és egy trófea a tét” – kezdte nyilatkozatát Allegri. „Ez egy sokkal kiegyensúlyozottabb találkozó lesz, amely nem biztos, hogy 90 perc alatt fog eldőlni. A Coppa mérkőzésein sokkal nagyobb a játékosokban lévő feszültség, mert nagy teljesítmény lenne ezt megnyerni, különösen úgy, hogy 20 éve nem sikerült diadalmaskodni ebben a kiírásban, azonban ha ez most sikerül, akkor a 10. Coppa trófeáját gyűjtené be a Juventus.”

(A Juventus 20 évvel ezelőtt az elődöntőben futott össze a Lazióval, ahonnan 3-1-es összesítéssel jutott a döntőbe, ott pedig a Parma együttesét győzte le két mérkőzést követően 3-0 arányban.)

„Ez a mérkőzés tökéletes lehetőség lesz arra is, hogy a srácok még nagyobb lelkesedéssel készülhessenek a Bajnokok Ligája döntőjére. Én a BL és a Coppa döntőt ugyanolyan fontosnak látom.”

A Lazio volt az idei év meglepetés csapata, miután a bajnokságban még harcban vannak a második helyért, a Coppában pedig bejutottak a döntőbe.

„Stefano Pioli nagyszerű munkát végez, megérdemli a dicséretet. Igaz, hogy találkoztam a Lazio elnökével Caludio Lotitóval, de utána más döntést hozott.”

Andrea Pirlo egy kicsit fáradtnak tűnt a Real Madrid elleni visszavágón, így őt most pihentetni fogja?

„Pirlo játszani fog. Június hatig van még ez, a Napoli és a Verona elleni mérkőzésünk, ezért nem látom értelmét a döntőig pihentetni a csapatot. A játékosoknak szükségük van az edzésre, hogy a megfelelő állapotban legyenek a Bajnokok Ligája döntőjére. De erre még ráérünk a Coppa után beszélni.”

Allegritől végül azt kérdezték, hogy milyen állattal tudná jellemezni legjobban a Juventust: „A zebra túl egyértelmű lenne, szóval inkább tigrist mondanék.”

forrás: juventushungary.hu