Recent comments

Friss Hírek

Play-Off: Jönnek az elődöntők

Az első körös párharcok továbbjutói a bajnokság harmadik és negyedik helyezettjeivel találkoznak, immár két mérkőzésen döntenek a továbbjutásról, ám amennyiben a párharc döntetlenre végződik a kétszer 90 perc után, nincs hosszabbítás, hanem automatikusan az alapszakaszban előrébb végző együttes jut tovább a Serie B Play-Off fináléjába.


A harmadik helyen végző Vicenza ellenfele a Perugiában továbbjutó Pescara lesz. A korábbi egymás elleni meccseket tekintve, októberben a venetóiak odahaza 2-1-re győztek, míg az Adria-partján március 7-én a felek 2-2-re végeztek egymással. A két csapat eddig 21-szer találkozott egymással a mostani pályaválasztás mellett, 9 hazai és 9 vendég győzelem mellett háromszor remiztek, az utolsó Vicenza-siker 1999-ben történt. A Pescara kissé hullámzó formában zárta a bajnokságot, de az utolsó fordulóban a Livorno ellen bebiztosította a rájátszás-szereplést, majd házon kívül ejtette ki az esélyesebb Perugiát, közben pedig az utolsó 11 találkozója mindegyikén eredményes tudott lenni, utoljára március 20-án a Bari elleni 0-0 alkalmával nem találtak be a delfinek. Ugyanakkor a Vicenza a finisben többször is hadilában állt a góllövéssel, az utolsó öt fordulóban mindössze három gólt szerzett, raádásul valamennyit az aktuális két legnagyobb hiányzójuk, Andrea Cocco és Davide Di Gennaro regisztrálta. Nem lesz egyszerű dolga a két legjobb góllövőjét helyettesíteni Pasquale Marinónak, aki a tavalyi szezonban még a Pescara szakmai munkáját irányította, minden bizonnyal a csatársorban a Laverone-Petagna-Ragusa trió rohamozhat, akik hárman együtt is csupán öt gólt szereztek a bajnokságban. Csak a miheztartás végett: Cocco személyében egy 19 gólos játékos hiányzik a csapatból, aki hármas holtversenyben a Serie B gólkirálya lett.

Az esti összecsapáson a La Speziában a továbbjutást tíz emberrel, hosszabbításban kiharcoló Avellino a negyedik helyezett Bolognát fogadja. 

A múltban a piros-kékek kilenc összecsapásból két döntetlen mellett mindössze egyet tudtak megnyerni a campaniaiak otthonában, azt is még 1981-ben, a legutóbbi öt vendégszereplés alkalmával egynél több gólt egyszer sem szereztek. Az idei szezonban decemberben a farkasok odahaza 1-0-ra győztek Pozzebon találatával; néhány héttel ezelőtt pedig Emiliában 1-1-gyel zártak a felek, Acquafresca kihagyott büntetője révén, s mindkét mérkőzésen kiállították legalább egy Bologna-játékost. 

Az Avellinóban biztosan hiányozni fog a Spezia ellen piros lapot kapó Mariano Arini, valamint az előző mérkőzésen bordatörést szenvedő csapatkapitány, Angelo D’Angelo, viszont a gólfelelős Luigi Castaldo elvileg a padon már ott lehet. Érdekesség, hogy a déliek a legutóbbi 13 hazai meccsükön szereztek gólt, utoljára november 22-én a Varesével elért 0-0-s döntetlennél voltak képtelenek betalálni, miközben a Bologna március 7-e óta nem győzött idegenben, azóta négy döntetlen és két vereség volt a mérlegük. 

Igaz, néhány hete immár a minden hájjal megkent Delio Rossi irányítja a csapatot, aki sok csatát megélt admirálisként igyekszik nem titkoltan az első osztályba vezetni a fiait.

A pénteki program 

18:30 Pescara-Vicenza 21:00 Avellino-Bologna

forrás: azzurri.co.hu