Recent comments

Friss Hírek

A 42. forduló krónikája

A bajnok Carpi az utolsó három, számára tét nélküli fordulóban gólt sem szerzett, miután legutóbb 0-0-s döntetlent játszott hazai pályán a Catania ellen. 



A meccs után a játékosok átvehették az aranyérmeket és még egyszer megünnepelték a feljutást, miközben a szicíliaiak az egy ponttal is megőrizték másodosztályú tagságukat és a 15. helyen zárták a szezont.

A második és a harmadik helyezett egymás ellen fejezte be a szezont, a Vicenza 2-1-re diadalmaskodott a Frosinone ellen. A kanárik számára a mérkőzésnek már nem volt tétje, felszabadultan játszva Daniel Ciofani találatával vezetést szereztek a második félidő derekánál, de a hajrában Andrea Cocco és Davide Di Gennaro révén a venetóiak két perc alatt megfordították a mérkőzést, így a fontos három ponttal bebiztosították a legjobb, harmadik rájátszás-pozíciót.

A Bologna szintén a legjobbkor aratott győzelmet, a rossoblu az elmúlt hetek botladozásait követően a szenegáli fiatal hátvéd, Ibrahima Mbaye találatával 1-0-ra legyőzte a Virtus Lancianót. Ezzel Delio Rossi megszerezte első győzelmét a csapat élén, mellyel bebiztosították a negyedik helyet, vagyis ők lesznek a másik kiemelt a rájátszásban, miközben az utolsó kilenc mérkőzésén nyeretlen Lanciano a 14. helyig csúszott vissza.

A Spezia 1-0 arányban győzte le a Bari csapatát, ezzel a ligúriaiak megtartották az ötödik helyezésüket és hazai pályán játszhatják az elsőkörös play-off-meccsüket. A mindent eldöntő gólt a brazil Nene szerezte a 62. percben, a végére a vendégek Contini kiállítása miatt emberhátrányban fejezték be a találkozót. A vereség ellenére a pugliaiak a tizedik helyen fejezték be a szezont.

A Perugia zárta a hatodik helyen a bajnokságot, miután az utolsó körben a Cittadella vendégeként diadalmaskodott 2-0-ra. A venetói csapat lett ezel a harmadik kieső, mivel nekik mindenképpen nyerniük kellett volna a bennmaradáshoz, így azonban kénytelenek búcsúzni a másodosztálytól. Az umbriaiak mindkét gólja a második félidőben esett Fabinho és Parigini jóvoltából.

Az utolsó kiadó play-off-pozíciót a Pescara szerezte meg a Livorno 3-0-s legyőzésével. A forduló rangadója a vártnál simábban alakult, az első félidőben Federico Melchiorri szerzett vezetést a delfineknek, a másodikban Birkir Bjarnason két újabb találattal toldotta meg a különbséget. Massimo Oddo rögtön győzelemmel debütált a Pescara kispadján, csapata ezzel a hetedik pozícióban végzett, míg a toszkánok csak kilencedikek lettek.

A Brescia és az Avellino egy tét nélküli mérkőzésen 3-2-es végeredményt játszott egymással. A lombardiaiak szépen búcsúztak a Serie B-től, a farkasok rájátszásba jutása pedig már korábban bebizonyosodott. Corvia, Da Silva és Sestu volt eredményes az oroszlánoknál, a vendégek részéről mindkét találat Gianmario Comi nevéhez fűződött. A Brescia a 21. pozícióban búcsúzott a második vonaltól, míg az Avellino nyolcadikként jutott a play-off-ba.

Győzelemmel zárta a szezont a végére remek formát elkapó Trapani együttese, amely 2-1-re múlta felül a Pro Vercelli csapatát. A szicíliaiak Curiale és Caldara góljaival a második játékrész elején két góllal is vezettek már, később Beretta jóvoltából szépítettek a piemontiak, akik a vereség ellenére biztosan megőrizték helyüket a másodosztályban. A gránátok a 11., a Pro Vercelli a 16. pozícióban zárta az évet.

A Ternana az utolsó két fordulóban aratott győzelemmel biztosan bennmaradt, zárásképp a sereghajtó Varese ellen diadalmaskodtak 2-0-ra Viola és Bojinov találataival. A szörnyek az előkelő, 12. helyen maradtak bent a komoly hullámvölgyek ellenére.

A Latina és a Modena 1-1-es döntetlent játszott egymással, miután Pablo Granoche góljával a vendégek szereztek előnyt, kilenc percre rá azonban Federico Viviani tizenegyesből egyenlített. A döntetlennel a nerrazzurrik megmenekültek, a Modena viszont képtelen volt elkerülni az osztályozót.

A másik alsóházi rangadón szintén remi született, a Crotone és az Entella összecsapásán nem esett találat. A 0-0-s döntetlen a délieknek elegendő volt a bennmaradáshoz, ellenben az újonc Entella maradt a play-out-ot jelentő 19. helyen.

forrás: Serie B magyar oldal