Recent comments

Friss Hírek

Hosszabbítás után búcsúzott rájátszástól a Spezia

A Serie B play-off első fordulójának második mérkőzésén is az esélytelenebb csapat jutott tovább, ugyanis az Avellino hosszabbításban 2-1-re diadalmaskodott a Spezia otthonában.


A farkasok először a mérkőzés 40. percében szereztek vezetést Antonio Zito jóvoltából, azonban rögtön egy perccel a gól után Mariano Arinit második sárga lapja következtében kiállították, így korán tíz emberre fogyatkoztak. 

A második félidőben egyre inkább növelte a csapásszámot a ligúriai gárda, a vendégek jobbára a védekezéssel törődtek, egy darabig hősiesen tartották magukat, de az utolsó húsz percen belülre érve a hazaiak horvát légiósa, Josip Brezovec mégis ki tudott egyenlíteni. Az 1-1-gyel a Spezia volt elégedett, hiszen a 120 perc utáni döntetlen esetén ők jutottak volna tovább, így különösebben nem is erőltették a támadásokat a rendes játékidő hátralévő részében. A 96. percben azonban újra robbant a bomba, a csereként beküldött Gianmario Comi jóvoltából ismét a farkasok szereztek a vezetést. A hátralévő időben pedig hősies védekezést bemutatva, megtartották az egygólos előnyt a lefújásig, a Spezia másodszor képtelen volt kiegyenlíteni, így a szezonban másodszor is kapitulált odahaza a déli vetélytárssal szemben.

Az Avellino tehát annak ellenére kiharcolta a továbbjutást, hogy nem túl jó formában fejezte be a bajnokságot, illetve hogy az első félidő hajrájától egészen a hosszabbítás végéig emberhátrányban játszott. A calabriaiak a következő körben a Bologna ellen léphetnek pályára.

A Perugiához hasonlóan, a másik legjobb passzban lévő csapat, a Spezia is azonnal búcsúzni kényszerült a rájátszástól, a ligúriai gárda szurkolói hiába reménykedtek a feljutásban, biztosan maradniuk kell a másodosztályban.

forrás: Serie B magyar oldal