Recent comments

Friss Hírek

Tudunk még fejlődni

Massimilano Allegri hosszasan beszélt a Juventus remek idei szezonjáról az Inter elleni (a torinóiak számára lényegében tétnélküli) rangadó előtt, és figyelmeztetett, hogy nem szabad megengedni, hogy a közelgő BL-döntő elterelje a játékosok figyelmét.


Óriási tettet hajtott végre a Juventus a héten azzal, hogy bejutott a Bajnokok Ligája berlini döntőjébe, hisz senki nem várt ilyen kiváló teljesítményt Allegriéktől, az edző szerint azonban addig több fontos mérkőzés vár rájuk, kezdve a szombati, Inter elleni rangadóval, valamint a szerdára előrehozott Olasz Kupa fináléval.

„Persze, most mindenki nagyon lelkes. A BL-döntő elérése óriási eredmény, azonban nem szabad figyelmen kívül hagynunk a még előttünk álló célt, az Olasz Kupát, amit a Juventus 20 éve nem hódított el.”

„Majdnem teljes csapattal mehetünk a San Siróba, egyedül Cáceres sérült, mindenki más bevethető, már Asamoah is rendelkezésünkre áll. Már péntek este buszra szállunk az utolsó edzés után, azonban valószínűleg jut majd idő némi lélegzetvételre azoknak is, akik többet játszottak mostanában. Tévez, Pirlo, Buffon, Evra és Vidal is Torinóban marad. Vidal egyébként azóta sem igazán tért még magához a spanyolországi utunk óta, szerintem még mindig nem jött haza teljesen…”

„A bajnoki mérkőzéseken nekünk elsősorban az lesz a feladatunk, hogy tovább dolgozzunk és megtartsuk a jó formánkat, aztán jön majd az Olasz Kupa fináléja, ami a szezon előtt még a második kitűzött célunk volt. Az első persze a bajnokság volt, a BL pedig csak egy álom volt számunkra. Persze most már utóbbi élvez elsőbbséget, de nem szabad, hogy a többi célunkat szem elől tévesszük.”

„Az kell, hogy motiváljon minket, hogy mi vagyunk a Juventus, nekünk mindig jól kell játszanunk. Most, hogy mindenki a rendelkezésemre áll, olyanok is lehetőséget kaphatnak majd, akik eddig kevesebb szóhoz jutottak. Asamoah mától bevetésre kész állapotban lesz, szüksége is van a játékpercekre még akkor is, ha nem neveztük őt a BL-re, hisz fontos lesz látni, milyen állapotban van. Ott van még Romulo is, valamint többen is, akik kevesebbet játszottak, nekik most lesz lehetőségünk bizonyítani a következő találkozókon.”

„Most a derbi számunkra az első, utána jön az Olasz Kupa, majd a Napoli elleni újabb rangadó, ami után megkapjuk a bajnoki serleget majd. Azt még nem tudom, hogy ekkor lesz-e az ünneplés is, ezekről majd a klub tájékoztat mindenkit. Ezt követően lesz egy hét, ami alatt jut pár napunk a pihenésre is, ez számunkra most legalább annyira fontos, mint a munka. A BL-döntőre stressz nélkül kell készülnünk már csak azért is, mert nem tudjuk előrébb hozni a június 6-i dátumot. Ez a döntő lesz, nyilván tudjuk, hogy egy mennyire erős csapattal kell majd szembenéznünk, de jó esélyünk van rá, hogy mi vigyük haza a serleget. Nem lesz egyszerű, egy BL-döntő sosem az.”

„Nem gyakran adatik meg egy játékos, vagy egy edző életében, hogy idáig eljut, persze vannak, akik többször is lehetőségük van itt lenni, nekik azonban általában ez az előre kitűzött cél is. Most mi is eljutottunk idáig úgy, hogy egy remek meccset játszottunk Madridban, de a lényeg, hogy folyamatos fejlődéssel jutottunk idáig. Voltak találkozók, amikor kiválóan teljesítettünk, és voltak olyanok is, mint például a Monaco elleni, amikor nem ment annyira a játék. Madridban mi is nyerhettünk volna és ők is, számunkra az a fontos, hogy ezzel a döntetlennel eljutottunk a döntőig.”

„Ezt előzetesen senki sem várta tőlünk, de mi mégis megérdemelten jutottunk idáig, folyamatosan fejlődött az egész csapat, különösen azt sikerült megtanulni, hogy minden meccshez máshogy kell hozzáállni. Még mindig tudunk fejlődni, elsősorban a labdajáratás sebességét, vagy a játékunk minőségét kell javítanunk, de ennek a csapatnak sok erénye van, európai és világszintű játékosok alkotják. Persze a döntőbejutáshoz egy kis szerencse sem árt.”

Bajnokság, kupa és BL. Egyszerre három fontos cél, amiből egy már megvan, kettő pedig karnyújtásnyira van csak a Juventustól. Ugyanakkor nem csak emiatt kerül mostanában a címlapokra a torinói gárda, hanem a közelgő mercato miatt is: a beszámolók szerint a Juventus az új Agnelli-éra legdrágább igazolására készül, több lap is tényként állítja, hogy Paulo Dybala a bajnokcsapathoz szerződött. Allegri rövidre zárta az ezzel kapcsolatos véleményét.

„Nem fogok más csapatok játékosairól beszélni. Dybala még nem a Juventus játékosa.”

Hamarosan a Juventus szerződést hosszabbíthat az eddig minden várakozást felülmúlóan teljesítő Allegrivel, aki megerősítette, hogy hamarosan jöhet a bejelentés.

„Most csak a ma esti meccsen jár az agyunk, utána pedig a szerdaival foglalkozunk majd. A Napoli elleni meccs utáni pár napban lesz időnk a szerződéshosszabbításról tárgyalni.”

forrás: Juventusfc.hu