Recent comments

Friss Hírek

Csúnyán megégett a Napoli az öngólok meccsén

Az öt tétmérkőzés óta veretlen Napoli sima vereséget szenvedett az Empoli vendégeként a bajnokság 33. fordulójának csütörtöki záró mérkőzésén.


A veterán Massimo Maccarone már a 8. percben megkezdte a gólgyártást – a 35 éves támadó 10. gólját szerezte az idényben! –, de a Napoli vereségében a játékrész utolsó percei játszották a főszerepet. 

A 43. percben Mariano Andújar csapattársa, Miguel Britos fejére ütötte a labdát, ami a kapuba vágódott, míg a hosszabbításban Riccardo Saponara táncoltatta meg a labdát a halóban egy remek akrobatikus mozdulattal.

Fordulást követően próbálta felpörgetni a ritmust a Napoli, de nem tudott olyan magas fordulatszámra kapcsolni, hogy legyen esélye az egyenlítésre. Egy jobb oldali támadást követően Marek Hamsík veszélyeztetését követően ugyanakkor közelebb került ellenfeléhez a vendégcsapat, a labda végül Vincent Lauriniről pattant a hálóba. Ám a 81. percben a sorozatban a második meccsén a saját kapujába találó Raúl Albiol megmozdulásával eldőlt a mérkőzés. 

A ráadásban Hamsík lesgyanús góljával – a szlovák lövésénél Kalidou Koulibaly takarta Luigi Sepe kapus kilátását – szépített a Napoli, ám a 4–2-es vereség ugyancsak fájóan hathat, hiszen a Roma ötpontos fórban maradt a Benítez-csapattal szemben, és a Napolinak kifejezetten nehéz a sorsolása a folytatásban plusz még az Európa-ligában is érdekelt.

Az OptaPaolo statisztikái szerint az 1994–1995-ös szezon óta nem volt három öngól egy meccsen a Serie A-ban.

Empoli–Napoli 4–2 (Maccarone 8., Britos 43. – öngól, Saponara 45+1., Raúl Albiol 81. – öngól, ill. Laurini 64. – öngól, Hamsík 91.)

forrás: NSO