Recent comments

Friss Hírek

ROMA: A város rábólintott az új stadionra, 2017-re lehet kész

Róma polgármestere, Ignazio Marino hivatalosan is jóváhagyta az AS Roma új stadionjának építését, és reméli, hogy 2017-re el is készül.

 

A háromszázmillió euróból épülő Stadio della Roma a tervek szerint 52 500 férőhelyes lesz. Az arénát az amerikai Dan Meis tervezte, akit elmondása szerint a Colosseum inspirált munkája során.

Az AS Roma jelenleg a városi rivális Lazióval osztozik a legutóbb 1990-ben kibővített Stadio Olimpicón.

Pallotta bízik benne, hogy az új stadion új fejezetet nyit majd a Roma történelmében.

"Egy nagyszerű projektet készítettünk a Roma számára. Mindannyian szeretnénk, ha az egész gyorsan menne végbe, de persze rengeteg tennivaló áll még előttünk. Ez a projekt a csapatnak és a városnak szól."- nyilatkozta Pallotta a Roma Radio-nak.

"Mindannyian tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de ez a stadion számos más eseménynek is a házigazdája lesz a későbbiekben, nem csak futball eseményt rendeznek majd. Az infrastruktúrára több százezer dollárt szeretnénk fordítani és ezt mind magánfinanszírozásból."

Európa vezető bajnokságaiban már lassan megszokott, hogy egyre több külföldi tulajdonosa van az adott csapatoknak, míg Olaszországban a Roma volt az első ilyen klub.

"A külföldi tulajdonosok jelenléte egyre növekszik, de szerencsére én nagyon sok lelkesedést kapok mindenfelől, különösen a szurkolók részéről. Ezért sem akarok felhagyni ezzel a projekttel, ez még csak a kezdet. A célunk mindig ugyanaz volt, szeretnénk a Romát a világ legjobb csapatává tenni." 


forrás: NSO/asroma.hu