Recent comments

Friss Hírek

BONUCCI: Conte módszerei karakteresek

Leonardo Bonucci úgy látja, hogy Antonio Conte már első meccsén a válogatott kispadján pontos képet adott arról, hogyan is értelmezi a futballt.


A Juventus védője gólpasszt adott Ciro Immobilének a Hollandia elleni meccs első találatához, amely meccset végül 2-0-ra meg is nyert a mérkőzés jelentős hányadában emberelőnyben játszó olasz csapat.


„Kötelességünk elfeledni a múltat, és új korszakot kezdenünk Antonio Conte vezénylete alatt, és ma már látható volt, hogy Antonio Conte nagyon pontosan meghatározta számunkra, hogyan is focizzunk” - nyilatkozta Leonardo Bonucci a Rai Sport stábjának.


„Továbbá kiemelném, hogy fiatal csapat vagyunk, hiszen még negyven válogatott meccs sincs a hátam mögött, és csapatkapitány lehettem. Ezért mondom, hogy még hosszú út áll előttünk.”

A válogatott keretben a Juventus számos jelenlegi és egykori játékosa képviseltette magát, akik számára nem volt ismeretlen Antonio Conte futball-ideológiája.


„Még friss emlékeim vannak azokról a mozgásokról, amelyet az edző vár tőlem! Már első naptól az ő taktikai utasításait követtük, ugyanazokat az ötleteket, amelyek a Juventust sorozatban három bajnoki címhez segítette.


A módszerei határozottan karakteresek, azonban a Juventusnál eltöltött három éve alatt naggyá tett minket, és mi is segítségére voltunk a sikerek elérésében.


Ez a tíz nap megfelelő arra, hogy a keret átvegye a szövetségi kapitány harci szellemét.” - zárta a nyilatkozatot a Juventusnál Antonio Conte vezetése alatt kulcsjátékossá előlépő védő.

forrás: juventuz.blog.hu