Recent comments

Friss Hírek

ANCELOTTI: Verratti kész átvenni Pirlo helyét

Marco Verratti kész Andrea Pirlo örökébe lépni az olasz válogatottan, legalábbis így véli Carlo Ancelotti, a szakember, aki mindkét játékost edzhette.



Andrea Pirlo ezen a héten megerősítette, hogy mégse kíván visszavonulni a válogatott keretből, amely kijelentést követően az olasz szövetségi kapitány egyik nyilatkozatában arra utalt, hogy a nemzeti csapat kezdőjében csak egy hely van a roppant tapasztalt Andrea Pirlo és a feltörekvő Marco Verratti számára.

„Készen áll a válogatottban játszani, mivel ez az ő szerepköre.” - nyilatkozta Carlo Ancelotti a fiatal középpályásról az Il Giornale munkatársának.

„Valamint rendelkezik a feladat betöltéséhez szükséges minőséggel. Nem idegenkedik semmitől, megvannak a szükséges tulajdonságai ahhoz, hogy ő örökölje meg ezt a pozíciót.”

Carlo Ancelotti az interjúban elmondta véleményét az olasz világbajnoki szereplésről is.

„Számomra úgy tűnt, hogy a nemzeti csapatnál új szelek fújnak. A legnagyobb előrelépést a fejlődő fiataloktól várhatjuk, olyanoktól, akik esetleg még Bajnokok Ligája tapasztalattal se rendelkeznek.

Olyanokra gondolok, mint De Sciglio, Darmian, Immobile, Florenzi, El Shaarawy, Verratti, Destro.”

A Real Madrid edzőjét, aki elismerően beszélt az AC Milannál tapasztaltakról, mióta Pippo Inzaghi vette át az irányítást, arról is kérdezték, véleménye szerint mennyire sikerült beilleszkednie Massimiliano Allegrinek a Juventus csapatába Antonio Conte távozását követően.

„Elkerülhetetlen az összehasonlítás a Juventus előző sikeredzőjével, de szerintem ez nem fog semmit befolyásolni. Találkoztam Massimilianóval Nyonban, és azt mondta, hogy nagyon elégedett a Juventusszal és a saját beilleszkedésével.

Továbbra is ők a bajnokság legerősebb csapata, így egyértelműen ők a legesélyesebbek a bajnoki cím elhódítására.

Az igazi különbség a két szakember között véleményem szerint leginkább a Bajnokok Ligájában fog megmutatkozni.”

Mivel Carlo Ancelotti nemrégiben a PSG-t irányította, óhatatlanul felmerült a kérdések között Kingsley Coman és Adrien Rabiot ügye. Mindkét játékos a Juventushoz köthető, egyikük már Torinóba költözött, míg a másik várhatóan a közeljövőben fogja aláírni szerződését az Öreg Hölggyel, és mindkét játékos a PSG-t erősítette, amikor az 55 éves szakember volt a párizsiak edzője.

„Mielőtt elhagytam volna Párizst, Coman bemutatkozott. Ő és Rabiot volt messze a két legérdekesebb tehetség a párizsiak akadémiáján. 

Mostanra pedig a PSG elvesztette mindkét játékost, jelen helyzetben pedig illendő feltenni magunknak a kérdést, hogy ez miért is történt így.” - zárta az interjút költői kérdéssel az edzőként számtalan bajnoki címet és három BL-győzelmet begyűjtő olasz szakember.

forrás: juventuz.blog.hu