Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: A Napoli kiütötte a Romát, a Fiorentinával döntőzhet

A labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjének második mérkőzésén a Napoli 3–0-ra legyőzte a Romát, így összesítésben 5–3-as eredménnyel bejutott a sorozat májusi fináléjába, ahol a döntőbe jutást korábban kiharcoló Fiorentinával találkozhat. 


Az első félidő hullámzó, de összességében kiegyenlített játékot hozott. A Roma kezdett jobban és aktívabban, az első helyzet is a vendégek előtt adódott. A Napoli 20 perc után ragadta magához az irányítást, de ellenfele tizenhatosánál mindkét csapat támadóinak gondjai adódtak.

A 33. percben aztán megtörte a jeget a Napoli. Hamsík passza után a jobbhátvéd, Maggio adott középre, ahol a római védelem nagyon magára hagyta José María Cellejónt, aki hét méterről zavartalanul fejelhetett az exnápolyi De Sanctis hálójába. 1–0. 

Ezzel a góllal (3–3-as összesítéssel) már a Benítez-csapat állt továbbjutásra. 

A szünetben megérkezett a San Paolo stadionba a nápolyiak legendája, Diego Maradona is, amitől a leátó népe megőrült, a hazai csapat pedig megtáltosodott: álomszerűen kezdte a második játékrészt a Napoli, két perc alatt lesokkolta ellenfelét és eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A 48. percben egy szöglet után Gonzalo Higuaín fejelt egy furcsa mozdulattal a hálóba (2–0), majd két perccel később Mertens tanári kiugratását a januárban igazolt brazil középpályás, Jorginho váltotta gólra egy finom mozdulattal (3–0).

Mindhárom gólnál hatalmasat hibázott a római védelem, amely rá nem jellemző módon pocsék formát mutatott ma este. 

A Napoli 40 perccel összesítésben már 5–3-ra vezetett, a vendégeknek két gól kellett a hosszabbítás kiharcolásához.

Rudi Garcia nem várt a cserékkel, Florenzit és Tottit is pályára küldte és fel is pörögtek az események Reina kapuja előtt, de a Roma hiába dolgozott ki több helyzetet is, a mai estén képtelen volt betalálni. A Napoli kontrákra épített és magabiztosan őrizte háromgólos (összesítésben kétgólos) előnyét.

A hajrára kissé elszakadt a cérna a vendégeknél, a holland Kevin Strootmant kiállította Rocchi játékvezető, így tíz perccel a lefújás előtt a maradék reményüket is elvesztették a „farkasok”.

A mérkőzést és ezzel a továbbjutás sorsát egyértelműen a helyzetkihasználás döntötte el, míg a Roma mindet elpuskázott, a Napoli könyörtelenül kihasználta ellenfele védelmi hibáit és 5–3-as összesítéssel masírozott a májusi kupadöntőbe, ahol a Fiorentinával csap össze.

ELŐDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
Napoli–Roma 3–0
(Callejón 33., Higuaín 48., Jorginho 50.)


forrás: NSO