Recent comments

Friss Hírek

Moggi: Conténak több tiszteletet kellene tanúsítania a klub iránt

A Fabio Capello és Antonio Conte között kirobbant nyilatkozatháború ügyében megszólalt a Juventus egykori igazgatója, Luciano Moggi is, aki úgy vélekedik, hogy az ifjú mesternek több tiszteletet kellene tanúsítania az őt alkalmazó klub iránt.


A Chievo elleni mérkőzés lefújását követően, Conte heves támadást indított Capello ellen, s többek között annak a véleményének is hangot adott, hogy az Öreg Hölgy egykori szakvezetőjének torinói munkássága leginkább azért lehet emlékezetes mert két olyan bajnoki címet nyert, amelyet utána gyorsan el is vettek.

„Amikor egy futballguru megszólal, le kell térdelnünk, és azt kell mondanunk, hogy »Igenis, uram!«” - fogalmazott szarkasztikusan a torinói mester.

„Capello számos dologról beszélt. Véleménye szerint egy amatőrligában versengünk. Mióta a Juventusnál vagyok, szeret megszólalni a Juventus kapcsán, és beleüti az orrát a dolgainkba. Talán az elért eredmények és rekordjaink zavarják őt.

A következő évben talán azt fogom kérni, hogy az angol Premier League-ben induljunk... Véleményem szerint, aki ilyen megjegyzéseket tesz, az zavart kelt, és nem tanúsít tiszteletet az utóbbi két szezon rekordjai és eredményei felé.

Fabio Capellónak inkább a saját dolgával kellene törődnie. Két bajnoki címet nyert rendkívül telített kerettel, ám senki nem fog rá emlékezni ezen kívül semmiért. A Juventus más, történelmi jelentőségű edzői, mint például Marcello Lippi és Giovanni Trapattoni tiszteletet mutatnak irányunkba, Capello pedig nem.

Inkább arra kellene koncentrálnia, hogy továbbjuttassa az orosz csapatot a világbajnokság első fordulójából. Ha az ő helyében lennék, én inkább nem mondanék semmit. Mégis kicsoda Capello, hogy kijelenthesse, hogy hibáztam?”



"Conténak több tiszteletet kellene tanúsítania a klub irányában." - nyilatkozta Moggi a Sport Mediasetnek. "Engedélyt kellene kérnie a klubtól azt megelőzően, hogy ilyesfajta kijelentéseket tesz."

"Ha én lennék hivatalban, ilyesmi soha sem fordulhatna elő. Capello edzősködése idején a Juve jelentős eredményeket ért el, s ez az egész ügy abszurd számomra."

"Capello annyit mondott, hogy a Serie A manapság nem elég versenyképes, s hogy míg a Juventus Tévezzel és Llorentével erősített a nyár folyamán, addig más klubok megváltak legjobb játékosaiktól." 

"Nekem ez inkább tűnt dicséretnek Conte felé, mint kritikának. Conténak abba kell hagynia az ilyesfajta kijelentéseket, s több tiszteletet kellene tanúsítania a klub felé."

"Egy olyan stadionban dolgozik, ahol azt mondják, hogy a Juve 31 scudettót nyert, ezért most akár azt  is  mondhatná, hogy »Én nem itt dolgozom«."

forrás: juventuz.blog.hu