Recent comments

Friss Hírek

EL: Ikszelt a Napoli, kikapott a Lazio

A labdarúgó Európa-ligában a 16 közé jutásért zajló párharcok első mérkőzéseit rendezték meg.


A 21 óra után kezdődő mérkőzéseken döntetlent játszott a Napoli a Swansea otthonában a Lazio pedig hazai pályán szenvedett vereséget bolgár ellenfelétől.

Mi tagadás, kevesen vártak olyan élvezhető kezdést a gödörben lévő, menedzserváltáson áteső Swansea és a BL-folytatásra vágyó, de El-t kapó Napoli összecsapásától, mint amilyen végül kikerekedett az első félidőben. 

Különösképpen az első perceket nyomták meg a csapatok, az olaszoktól José Callejón és Marek Hamsík találhatott volna be, a túloldalon meg Wilfried Bony harminc perc alatt mesterhármasig jutott volna, ha kicsit pontosabb.

Az első félidő hőse a nápolyi kapus, Rafael Cabral volt, aki a nemrégiben felépülő Pepe Reinát helyettesítve több bravúrt is bemutatott – aztán rosszul lépett, a szünetben így spanyol vetélytársa váltotta. Reina két bravúrt is bemutatott, míg a másik kapu előtt csak egyetlen veszélyesebb, de pontatlan Gonzalo Higuaín-lövést jegyezhettünk fel. 

A hajrára elfogyott a lendület a hazaiakból, az olaszok pedig okosan kibekkelték a hátralévő időt: hozta a kötelezőt a Nápoly, emelt fővel vonulhatott az öltözőbe a Swansea.


Swansea (angol)–Napoli (olasz) 0–0


Mindkét csapat veretlen volt még az El-ben a szezonban, a meccs után azonban már csak a bolgárok mondhatják ezt el magukról. Lorik Cana kezezése miatt hamar tizenegyeshez jutott a Ludogorec, de Djakov panenkás próbálkozása balul sült el. 

Nem úgy a vendégek szünet előtti támadása, amelynek végén megszerezték a vezetést. 

A második félidő elején a Lazio is kapott büntetőt, de Felipe Anderson szintén hibázott. Ezután Djakov két sárga lappal „kiállíttatta” magát, de az olaszok emberelőnye húsz percig sem tartott, mivel Cavanda egyből pirosat kapott. 

Egy-egy kihagyott tizenegyes és kiállítás mindkét oldalon, gólt azonban csak a bolgár csapat ért el.

Lazio (olasz)–Ludogorec (bolgár) 0–1 (0–1)
Gólszerző: Bezjak (45.)
Kiállítva: Cavanda (73.), ill. Djakov (55.)


forrás: NSO