Recent comments

Friss Hírek

EL: Kétgólos előnyben a Juventus és Fiorentina

A labdarúgó Európa-ligában a 16 közé jutásért zajló párharcok első mérkőzéseit rendezték.


A Juventus és a Fiorentina kétgólos előnyt harcolt ki.

A Bajnokok Ligájából történő kipottyanás után a minimális cél a Juventusnál az, hogy az El döntőjébe jusson, már csak azért is, mert a döntőnek éppen az „öreg hölgy" ad otthont. 

Antonio Conte nélkülözte a sérült Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Mirko Vucsinics triót, Fernando Llorentét és Arturo Vidalt maga mellé ültette a kispadra, de nélkülük is dominálták játékosai az első félidőt.

Igaz, Pablo Osvaldo vezetést jelentő találatához kellett némi szerencse (1–0), de örülhettek a törökök, mert a szünetig Carlos Tévez duplázhatott volna, és Mauricio Isla is ajtó-ablak helyzetben hibázott.

A pihenő a vendégeknek tett jobbat, de inkább szurkolóik tüzeltek látványosan, mint ők (állt is picit a játék a „töröktüzek" miatt). Egy meg nem adott gólig is eljutottak a vendégek, a torinóiakat a Vidal, Llorente kettős beállása sem pörgette fel, ám a ráadásban az addig nem villogó Paul Pogba a bal felsőbe küldte Tévez beadását (2–0), így összességében elfogadható mértékű előnnyel utazhat a visszavágóra az olasz csapat.

Juventus (olasz )–Trabzonspor (török) 2–0
Gólszerző: Osvaldo (16.), Pogba (94.)



Igazi gólparádét láthattak a szurkolók Dániában – legalábbis a többi 19 órás találkozóhoz képest. 

Persze ennek nem nagyon örültek az Esjberg hívei: Alessandro Matri, Josip Ilicic és Alberto Aquilani révén a firenzeiek három gólt is szereztek az első félidőben.

Matri már a kilencedik percben higgadt befejezést választott, de erre egy perc múlva válaszolt az Esjberg. Facundo Roncaglia rossz fejesét használta ki Martin Pusic. Öt perc múlva Ilicic is egy védelmi hibát (ezúttal hazait...) kihasználva szerzett gólt. Aztán kiderült, hogy Aquilani értékesített tizenegyese a 37. percben a végeredményt jelenti. 

A második játékrészben már nem hibáztak ennyit a védelmek.

Esjberg (dán)–Fiorentina (olasz) 1–3
Gólszerző: Pusic (10.), ill. Matri (9.), Ilicic (15.), Aquilani (37. – 11-esből)


forrás: NSO