Recent comments

Friss Hírek

Idegenbeli Milan-siker, kínos Inter-döntetlen

Felemásan szerepeltek a milánói csapatok az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 25. fordulójában.


Korábbi csapattársak ezúttal edzőként találkoztak: Szinisa Mihajlovics, a Sampdoria vezetőedzője egy szezont (1995-96) együtt futballozott Clarence Seedorffal, az AC Milan trénerével a Sampban.

A milánóiaknál hosszú volt a sérültek listája, többek között Mario Balotelli, Robinho, Stephan El Shaarawy, Mattia De Sciglio, Daniele Bonera, Valter Birsa és Cristian Zapata sem bevethető.

A sok hiányzó ellenére a Milan magabiztosan kezdte a találkozót, a 12. percben meg is szerezte a vezetést: Adil Rami jobb oldali beadását a hosszún érkező Adel Taarabt fejelte kapura hét méterről, Da Costa ezt még védte, ám a QPR-tól kölcsönvett szélső a kipattanót már a hálóba kotorta közvetlen közelről. (0–1)

A túloldalon Manolo Gabbiadini tesztelte Marco Ameliát, a Milan rutinos kapusa azonban állta a sarat. A szünetben egy góllal vezetett az AC Milan, mely az 58. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát.

Egy szögletkombináció után jobb oldalról érkezett egy beadás, a középen berobbanó Giampaolo Pazzini ütközött a Samp kapusával, aki így nem fért a labdához, a hosszún pedig Adil Rami néhány lépésről az üres kapuba fejelhetett.

A genovaiak hevesen reklamáltak kapustámadás miatt, ám a játékvezető megadta a találatot, ezzel kialakult a végeredmény. (0–2)

Sampdoria–AC Milan 0–2 (Taarabt 12., Rami 58.)


Úgy tűnt, hogy kilábal a kisebb krízisből az Inter, mely a Sassuolót és a Fiorentinát is legyőzte az utóbbi fordulókban. 

Ellenfele a szenvedő Cagliari volt, mely legutóbbi hat bajnokijából ötöt elveszített, így nem túl nagy reményekkel érkezett Milánóba.

Ennek ellenére nem játszott megilletődötten a szardíniai együttes, sőt, óriási meglepetésre a 40. percben első igazi helyzetéből a vezetést is megszerezte. A Walter Samuelen megpattanó lövés Juan Jesus kezére pattant, így a vendégek büntetőhöz jutottak, amit Mauricio Pinilla magabiztosan lőtt a bal alsóba a jobbra vetődő Samir Handanovic mellett. (0–1)

A hajrában Ricky Álvareznek és Diego Militónak is volt egy-egy helyzete, de Avramov eszén egyikük sem tudott túljárni, így a szünetben vezetett a Cagliari az Inter vendégeként.

A szünet után gyorsan egyenlíteni tudott az Inter: Nagatomo Juto bal oldali beadását a hosszún érkező Mauro Icardi lefejelte a földre, Rolando pedig közvetlen közelről a kapusba bombázta, akiről a hálóba pattant a labda. (1–1)

A hátralévő időben nem tudott újabb gólt szerezni az Inter, így mindkét csapat egy ponttal gazdagodott – ez a Cagliarira nézve hízelgő eredmény.

Inter–Cagliari 1–1 (Rolando 51., ill. Pinilla 40. – 11-esből)

A kiesés elől menekülő Chievo rendkívül fontos pontokhoz jutott a szintén a táblázat alján küszködő Catania ellen, az Udinese Antonio Di Natale góljával mentette meg az Atalanta elleni meccset. 

Chievo–Catania 2–0 (Théréau 37.  – 11-esből, Rigoni 60,)

Udinese–Atalanta 1–1 (Di Natale 71. - 11-esből, ill. Brivio 24.)

forrás: NSO