Recent comments

Friss Hírek

EL: A Juventus kettős győzelemmel lépett tovább, döntetlen Firenzében

A labdarúgó Európa-ligában a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcokban a 21 óra után kezdődött meccseken a Juventus kettős győzelemmel lépett tovább a következő körbe, ahol a szintén olasz Fiorentina lesz az ellenfele a nyolc közé jutásért.


Nem azért jöttünk ide, hogy védjük kétgólos előnyünket – vezette fel a Juventus törökországi látogatását annak mestere, Antonio Conte, de talán az torinóiak fanatikusai sem vártak olyan kezdést, mint amilyet láttak kedvenceiktől a Trabzonspor ellen. 

Ha kicsit jobban koncentrálnak a vendégek, az első félidőben ötgólos vezetésre tehettek volna szert, így „csak” Arturo Vidal (1–0) és Pablo Osvaldo (2–0) talált be. Hiába nyújtott hősies teljesítményt a török kapus, Onur Kivrak és egyik védője, Mustafa Yumlu, társaik csak lézengtek a pályán; furcsa látványként hatott, amikor a szünet előtt két gólhelyzetet is elbohóckodtak a juvések…

A fordulást követően tartalékolta erőit az olasz csapat, ahogyan azt várni lehetett, de így is tízpercenként helyzetbe tudott kerülni, ám Kivrak Trabzon-legendává vált ezen az este, csak a fordulást követően megfogott vagy hat száz százalékos ziccert. Kényelmesen elsétált a legjobb 16 közé a Juventus. 


Trabzonspor (török)–Juventus (olasz) 0–2 (0–2)
Gólszerző: Vidal (18.), Osvaldo (34.)


Továbbjutott: a Juventus 4–0- összesítéssel



A Fiorentina 3–1-es idegenbeli sikerével ez a párharc jóformán már az első mérkőzésen eldőlt, de persze le kellett játszani a visszavágót is. Így Josip Ilicic újra bevehette a dán csapat kapuját, a szlovén támadó ezúttal szép szabadrúgással mattolta a szlovák Martin Dúbravkát.

Úgy tűnt, ezzel másodszor is nyernek a lilák, ám a 91. percben a csereként beállt Mikkel Vestergaard szép egyéni akcióval kiegyenlített, így az Esbjerg legalább azt elmondhatja magáról, hogy idegenben nem kapott ki.


Fiorentina (olasz)–Esbjerg (dán) 1–1 (0–0)
Gólszerző: Ilicic (47.), ill. Vestergaard (91.)


Továbbjutott: a Fiorentina 4–2-es összesítéssel


forrás: NSO