Recent comments

Friss Hírek

EL: Továbbjutott a Napoli, kiesett a Lazio

Az Európa-liga nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcának visszavágóján a Napoli hazai pályán 3–1-re legyőzte a Swanseat, a Lazio viszont nyerő helyzetből elbukott Bulgáriában.


Kemény csatában, sok gólhelyzet mellett nulla nullás döntetlent ért el a Napoli az első mérkőzésen a Swansea otthonában, így az olaszok mestere, Rafael Benítez megengedhette magának, hogy pihentesse a Marek Hamsík, Dries Mertens kettőst. 

Egyáltalán nem kezdtek megilletődötten a walesiek, Raúl Albiolnak a gólvonal elől kellett kivágnia Marvin Emnes emelését, válaszként Gonzalo Higuaín hagyott ki ziccert. Már-már azt hittük, el van átkozva ez a párharc, amikor Lorenzo Insigne egy remekbe szabott emeléssel vezetéshez juttatta a Nápolyt: 1–0! 

A találat feloldotta a walesiek gátlásait is, mert egy újabb elpuskázott Higuaín-helyzetet Jonathan De Guzmán góllal büntetett: 1–1! 

A gólváltást követően újra kimaradtak a lehetőségek, majd sokáig a mezőnymunkába feledkeztek a felek, ami a továbbjutásra álló vendégeknek kedvezett. A hajrára fordulva hatalmas védelmi hiba után Gonzalo Higuaín sokadik kísérletéből csak betalált a walesieknek (2–1), akik mindent egy lapra feltéve támadtak a végén, amíg a sokadik hazai helyzetet Gökhan Inler gólra nem váltotta. 


Napoli (olasz)–Swansea (walesi) 3–1 (1–1) 
Gólszerző: Insigne (17.), Higuaín (78.), Gökhan Inler (93.), ill. De Guzmán (30.)


Továbbjutott: a Napoli 3–1-es összesítéssel



Az olaszok egygólos hátrányban kezdhették az idegenbeli visszavágót, de már 17.8 másodperc elteltével ledolgozták hátrányukat Keita Baldé révén.

A hazaiak szabálytalanságot reklamáltak, de a játékvezető megadta a találatot. Keita továbbra is nagyon élt a pályán, mindkét oldalon adódtak ígéretes lehetőségek, de a gólgyártás dandárja a második félidőre maradt.

Az 54. percben Perea duplázta meg a Lazio előnyét, ezzel továbbjutásra álltak az olaszok. 

Még Bezjak szépítő gólja után is a Laziónál volt az előny, köszönhetően a több idegenben lőtt gólnak, de a 78. percben Zlatinski 25 méteres lövése megtévesztette Marchettit. Nem sokkal később Klose csapott le egy kipattanóra, újra előnyhöz juttatva csapatát. 

Juninho Quixadá azonban a lefújás előtt megszerezte a Ludogorec továbbjutását jelentő találatot.

Ludogorec (bolgár)–Lazio (olasz) 3–3 (0–1)
Gólszerző: Bezjak (67.), Moti (78.), Juninho Quixadá (88.), ill. K. Baldé (1.), Perea (54.), Klose (82.)


Továbbjutott: a Ludogorec 4–3-as összesítéssel 


forrás: NSO