Recent comments

Friss Hírek

Albertini: Az Atlético a favorit, de a Milant sohasem lehet leírni

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a hétszeres BEK/BL-győztes AC Milan az Atlético Madrid ellen szerepel. 


A játékosként korábban mindkét csapatot erősítő Demetrio Albertini véleménye szeritn a spanyol csapat az esélyesebb, de az olaszokat sohasem lehet leírni.

A 42 éves Albertini a piros-feketék utánpótláscsapatából felkerülve egészen 2002-ig szolgálta (egy szezonnyi padovai kölcsönjátékot leszámítva) a milánóiakat, mielőtt a „matracosokhoz” szerződött volna – ahol azonban csak egy évet játszott.

A korábbi 79-szeres olasz válogatott középpályás szerint az elmúlt négy szezonban két Európa-ligát is nyerő spanyolok a párharc esélyesei.

„Az Atléticónál van az előny, a spanyolok a favoritok a bajnokságban nyújtott teljesítményük alapján is, de egy dolgot ne feledjünk el. A Bajnokok Ligája a Milan terepe. Már hétszer megnyerte a legrangosabb sorozatot, a múlt mellette szól” – vélekedett Albertini.

„Az Atlético lenyűgöző szezont fut, tartja a lépést a Barcelonával és a Real Madriddal, nagy eltökéltséggel játszik. Nagyon veszélyesek a spanyolok, a nyerő csapatok magabiztosságával rendelkeznek. Hogyan kellene a Milannak ellenük játszania? Nem vagyok edző, ez nem az én asztalom, erről Seedorfot kellene megkérdezni. Az Atlético Simeone érkezése óta úgy néz ki, mint egy argentin vagy olasz csapat. Nagyon kemények, és mindenekelőtt nagyon kiegyensúlyozott csapat. Seedorfnak ugyanakkor nem volt túl sok ideje helyrehoznia a dolgokat, de a csapatot megerősítették a télen, és fejlődött.”


forrás: NSO