Recent comments

Friss Hírek

Montolivo: Képesek vagyunk a minőségi játékra!

Riccardo Montolivo interjút adott a Gazzettának a hétvégi rangadó előtt.  


Amikor szó esik a derbiről és a Juventusról Riccardo Montolivo szeme felcsillant és elmosolyodott.
 
“A Juve elleni találkozó a legszebb napom Milan-játékosként. Tavaly, a San Siróban Abbiati a bemelegítésnél megsérült, így én kaptam meg a karszalagot. Az volt az első alkalom, hogy felhúzhattam. “

Debütálás kapitányként a legmerészebb álma lehetett, amit sikerült elérnie. Azonban Riccardo idén szenvedett, ahogy az egész Milan is a rossz eredmények és a rossz minőség miatt. 

Az edzőváltás volt a szezon eddigi legmélyebb pontja, viszont a csapat újra életjelet mutat, amiről Riccardo beszélni is fog:

“Ez a tökéletes meccs.”

Milyen értelemben?

“Abban az értelemben, hogy egy ilyen nagy győzelemre lenne szükségünk, egyrészt a tabella szempontjából, másrészt az önbizalmunk miatt. És erre a Juventus a legoptimálisabb.”

“Honnan meríted ezt az optimizmust?

“Tudom, hogy képesek vagyunk rá, képesek vagyunk minőségi játékot játszani, amivel problémát okozhatunk nekik.”

A Bajnokok Ligája után vannak pozitív benyomások?

“Egy teljesen más Atléticóval fogunk találkozni, mint az odavágón, sokkal agresszívebbek lesznek otthon, a saját szurkolóik előtt. Azonban a továbbjutás kérdése még mindig nyitott.”

Ez a pozitív hozzáállás Seedorfnak köszönhető?

“Abszolút. Nagyon kommunikatív edző, a lehető legközvetlenebb módon akarja átadni a koncepcióit. A csapat kohéziója és az egyensúlya, úgy érzem, hogy egyre jobb.”

Milyen változások figyelhetők meg Allegri és Seedorf vezetése között?

“Először is, a játékrendszer. Az, hogy a három helyett két középső középpályással játszunk teljesen megváltoztatta a játékunkat. Ami a többit illeti, az edzőnk megváltoztatta a sokk-hangulatot, ami idevezetett minket. A változás észrevehető.”

“Elkerülhetetlen volt Allegri menesztése?

“Az elmúlt hónapokban is nyugodt volt a légkör. Az ilyen esetekben az összes fél próbálja elkerülni az edző felállítását, de ez nem mindig sikerül. Szükségünk volt erre a ‘sokkra’.”

Nagyon jó kapcsolatot ápoltál vele.

” Igen. Sokkal tartozom neki, amit meg kell köszönjek, hiszen ő akart engem a Milanba hozni. Az edzőváltás után még nem volt lehetőségem beszélni vele.”

Mi a legnagyobb különbség közte és Seedorf között?

“Nagyon eltérő emberek. Seedorf nagy hangsúlyt fektet a beszédre, a beszélgetésre, főleg egyének szintjén.”

forrás: acmilan.hu