Recent comments

Friss Hírek

Conte: Győzni akarunk

Antonio Conte nyugodtan várja a ma esti Európa Liga visszavágót. Mint elmondta: nem félnek a Trabzonsportól.


Mit gondol a torinói mérkőzésről?

„Nagyszerű eredmény értünk el. Van egy kis előnyünk, de tudjuk, hogy egy olyan csapattal fogunk szembenézni, amit 25 ezer lelkes szurkoló fog buzdítani. Azonban felkészültünk. Nem ez az első alkalom, hogy ilyen hangulatú mérkőzést játszunk. Tiszteljük a Trabzonsport, de nem félünk.”

Gondoltak arra, hogy egy gyors góllal lezárják a mérkőzést?

„Azért jöttünk, hogy focizzunk, nem azért, hogy beálljunk védekezni. Az nem lenne a mi stílusunk. Győzni fogunk. Tudjuk, hogy a Trabzonspor elöl nagyon erős, de mi is támadni fogunk, mert tudjuk, hogy egy gyors gól megkönnyítheti a helyzetünket.”

Az isztambuli „pokolból” lehet tanulni a mai mérkőzésre?

„Azt hiszem, hogy az ilyen helyzetek ellen már „be vagyunk oltva”. Meg fogjuk próbálni bebizonyítani a pályán, hogy mi vagyunk a legerősebbek.”

Folytatja a rotálás?

„Mindenkire szükségem van. Túl sok mérkőzést játszunk, így lehetetlen, hogy ne rotáljak. Ahogy korábban is mondtam, mi nagy lelkesedéssel állunk elé ennek a sorozatnak és minden játékos ki fogja venni belőle a részét. Látták, hogy mennyi mérkőzést kell játszanunk… Aki játszott az első mérkőzésen nem volt rossz, de jobb is lehetett volna és ezt el is várom. Ha mind jól teljesítünk, akkor tovább megyünk, ha nem, akkor idő előtt távozunk.”

Az EL segíthet abban, hogy az eddig hiányzó nemzetközi tapasztalatra szert tegyen a csapat?

„A mi európai kalandunk csak tavaly kezdődött oly sok viszontagság után. Be kell járnunk egy utat. Nem lehet máról holnapra elérni a Bayern, a Real, vagy a Barca szintjét. Ne felejtsük el, hogy tavaly a legjobb nyolcig jutottunk a BL-ben és csak a későbbi kupagyőztes Bayern győzött le minket. Türelmesnek kell lennünk. Olaszországban minden sikerült egyből, azonban Európában több időre van szükség.”

Már két éve a Juve a legerősebb a Serie A-ban. Két napja azonban csak a bírókról beszélnek. Ez bosszantja Önöket, vagy nem is foglalkoznak vele?

„(Conte nevet – szerk.) Ahogyan tavaly viselkedtem a Genoa elleni meccsen, amikor nevetségesnek találtam a bírói ítéleteket, az a viselkedésem magamnak sem tetszett. Elnézést is kértem érte és változtattam a bírókhoz való hozzáállásomon. Az olasz bírók a legjobbak a világon és tisztelnünk kell a munkájukat.”

forrás: juventushungary.hu