Recent comments

Friss Hírek

Lippi: Maradnom kellett volna

Marcello Lippi idén felhagy a klubszintű edzősködéssel, ám nem akar majd odahaza üldögélni.


A klubvilágbajnokságra vezette ki kínai csapatát, a Guangzhou Evergrandét Marcello Lippi, a 2006-os világbajnok olasz válogatottat. 

Egy kérdésre válaszolva most elismerte, hogy akkor követett el nagy hibát, amikor a németországi sikerét követően leköszönt a tisztéről.

- Maradnom kellett volna, de hirtelen arra gondoltam, hogy lenne mit kipihenni, ezért távoztam tisztemből – magyarázta Marcello Lippi.

Pihenési célzattal aztán 2008-ig semmit sem csinált, csak meccseket látogatott, mígnem a 2008-as Eb-döntőt követően felvállalta az újabb munkát az itáliai válogatott élén.

- Korábbi klasszis játékosaim kérleltek arra, ugyan térjek vissza, mert más edzővel nem megy a csapatnak – mondta Lippi. – Akkor igent mondtam, de mivel jó pár korábbi meghatározó emberem megöregedett, törvényszerű volt, hogy a 2010-es vb-n elbukunk. Úgy is történt, és amiatt újra távoztam tisztemből.

Hogy 2014-et követően mihez kezd? Várhatóan – és szíve szerint – valamelyik válogatottnál dolgozna, de aligha az olaszok kapitányaként.  


forrás: Futballista.hu