Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Prandelli hosszabbíthat!

Meglepő fordulatról számol be a Gazzetta dello Sport tegnapi száma.



A rózsaszínű napilap szerint alig pár nap múlva, a március 5-ei spanyol-olasz barátságos meccs után bejelenthetik Cesare Prandelli szerződéshosszabbítását az olasz válogatott élén, így az egykori Fiorentina-edző újabb két világeseményig vállalná el a Squadra Azzurra irányítását.

Mindez annak fényében lenne igazán váratlan, hogy Prandelli már a 2012-es Eb előtt kijelentette: a kontinenstorna után szeretne visszatérni a napi rutint jelentő munkához egy klubcsapat élén. A spanyolok elleni 0-4-es fiaskó után aztán meggondolta magát és kijelentette: képtelen így távozni a csapat éléről. 

Az azóta eltelt bő 1,5 évben azonban újra és újra elmondta, mennyire szeretne egy ambiciózus, nagy játékerőt képviselő klubnál edzősködni, így biztosra vehető volt: a Vb után már valóban új szövetségi kapitány után kell néznie a szövetségnek.

Most azonban mégis úgy tűnik, marad a nemzeti csapat élén Prandelli, akinek 4 éves szerződéshosszabbítására nagyon hamar sor kerülhet.

forrás: azzurri.co.hu

A számolgatások szerint egyetlen csapat kavarhat bele ebbe a levesbe. A korábban esélyesnek tűnő Tottenham-szál halványulni látszik, egy mesés fizetéssel kecsegtető keleti vagy nyugati szerződést nem tartanak valószínűnek Prandelli kapcsán a szakértők, Olaszországon belül pedig kevés csapat lenne megfelelő a taktikus elképzeléseinek. A Juventus, a Roma, a Fiorentina és a Napoli mind jó kezekben vannak a jelek szerint, ráadásul a déliek kivételével fiatal edzőkkel a padjukon. A Milan kakukktojást jelent, de Seedorf mellett szólhat a kora, hiszen ő még rengeteget fejlődhet edzőként, ha időt adnak neki.

Marad tehát az Inter – az az Inter, amelynél nyáron mindenki azt hitte: Mazzarri kinevezése után végre rendbe jönnek a csapat edző-gondjai. Nem jöttek, a Nerazzurri továbbra is szenved, Mazzarrinak pedig egyre többen követelik a fejét. 

Ugyanakkor Eric Thohir érkezésével komoly pénzek és nagy ambíciók is érkeztek Milánóba, így Prandelli számára minden tekintetben vonzó lehetne a lehetőség, hogy egy nagy múltú, de évek óta csak szenvedő klubot tegyen újra naggyá, mindezt viszonylag szabad kezet és nagyobb anyagi keretet kapva.

A jelek szerint tehát egyetlen dolog állhat Prandelli szerződéshosszabbításának útjába: Eric Thohir hívása…