Recent comments

Friss Hírek

BL: Seedorf bemutatkozik a nemzetközi kupában is

A Milan szerdán a spanyol Atlético Madridot fogadja a San Siróban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. 


Ez már az egyenes kieséses szakasza a legrangosabb európai kupasorozatnak.

A Milan a bajnokságban 24 mérkőzést követően a 9. helyen áll 32 ponttal. 

A mérleg 8 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség és 37 rúgott illetve 35 kapott gól. A rossoneri az előző 5 mérkőzéséből hármat megnyert (Milan-Bologna 1-0, Cagliari-Milan 1-2, Milan-Hellas Verona 1-0), egyet elveszített (Napoli-Milan 3-1) és egyszer döntetlen lett a végeredmény (Milan-Torino 1-1).

A Milan a BL csoportkörében a H csoportban a Barcelonával, a Celtickel és az Ajaxszal került egy csoportba. A Milan a csoport 2. helyén végzett 9 ponttal. Az első a Barcelona lett.

Clarence Seedorf, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre: 

Christian Abbiati, Marco Amelia, Ferdinando Coppola; Ignazio Abate, Daniele Bonera, Kevin Constant, Mattia De Sciglio, Philippe Mexés, Cristian Zaccardo; Nigel De Jong, Urby Emanuelson, Michael Essien, Andrea Poli; Ricardo Kaká, Mario Balotelli, Giampaolo Pazzini, Andrea Petagna, Adel Taarabt.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – De Sciglio, Rami, Mexés, Emanuelson – Essien, De Jong – Poli, Kaká, Taarabt – Balotelli.

Az Atlético Madrid jelenleg a spanyol bajnokság 3. helyén áll 60 ponttal, ugyanakkor az első Barcelonának és a második Real Madridnak is 60-60 pontja van, csak a gólkülönbségen múlik a helyezés elosztása. 

Az Atlético mérlege 13 győzelem, 5 döntetlen, 6 vereség illetve 43 rúgott gól és 30 kapott gól.

A spanyol együttes a bajnokságban hazai pályán 13 mérkőzést játszott, a mérleg 11 győzelem és 2 döntetlen, valamint 41 rúgott és 7 kapott gól. Idegenben a mérleg 8 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség illetve 18-9-es gólkülönbség.

A fővárosi alakulat házi góllövőlistáját, ha minden sorozatot figyelembe veszünk akkor Diego Costa vezeti 21 góllal, őt követi 11 góllal David Villa, majd Raul Garcia 7 találattal.

Mondhatni, hogy az Atlético könnyedén nyerte meg a csoportját. A spanyol klub a Zenittel, a Portóval és az Austria Wiennel került egy csoportba. Az Atlético 16 pontot szerezve jutott tovább csoportelsőként.

Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője kijelölte keretét: Aranzubia, Courtois; Godin, Alderweireld, Gimenez, Juanfran, Insua, Miranda; Arda, Cristian Rodriguez, Gabi, Mario, Koke, Raul Garcia, Sosa, Diego; Adrian, Villa, Diego Costa.

Az Atlético várható kezdőcsapata: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Insua – Arda, Gabi, Suarez, Koke – Diego Costa, Raul Garcia.

A két csapat összesen 1 mérkőzésen találkozott egymással, a mérleg 1 Milan siker. A Milan 4 gólt rúgott, az Atlético 1-et. A két klub 1951-ben találkozott egymással, akkor 4-1-es Milan siker született.

A találkozó játékvezetője a portugál Pedro Proenca lesz. A 43 éves játékvezető 2003. óta szerepel a nemzetközi bírók között. Karriere talán legnagyobb csúcspontja, amikor 2012-ben a BL döntőt és az EB döntőt vezette. Proenca három meccset vezetett a Milannak, a mérleg 1 döntetlen és 2 vereség. Az Atléticónak még nem vezetett meccset.

Tv: Digi Sport 2  20.45


forrás: acmilan.hu