Recent comments

Friss Hírek

A Fiorentina óriási szabadrúgásgóllal egyenlített a Parma otthonában

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában az 54. perctől emberhátrányban játszó Fiorentina 2–2-es döntetlenre végzett a Parma otthonában, ahol már hat bajnoki óta veretlen.


Az első félidő legfontosabb eseményei az első félidő hajrájában történtek. 

A 39. percben Amauri hámozta át magát emberén a tizenhatos bal oldalán, középre adott labdáját pedig Antonio Cassano pofozta a kapuba (1–0), aki pályafutása során már kilencedszer köszönt be „kedvenc" ellenfelének, a Fiorentinának.

A vendégek azonban gyorsan eszméltek, és két perccel később már az egyenlítő találatot ünnepelhették, miután egy létszámfölényes támadásvezetés végén a hosszú oldalon egyedül érkező Juan Cuadrado hét méterről estében a kapuba lőtt. 1–1

A második félidőt ott folytatták a csapatok, ahol az elsőt abbahagyták, amolyan közönségbarát módon, hiszen szűk tíz perc elteltével szemtanúi lehettünk egy újabb gólnak, valamint egy piros lapnak. Előbb Amauri váltott gólra egy véleményes tizenegyest, majd Modibo Diakité jutott a kiállítás sorsára, miután a felezővonalnál szabálytalan eszközökkel állította meg a megiramodó Cassanót.

A hajrában aztán pályára lépett a vendégeknél Matías Fernández, aki a 85. percben letette a névjegyét – harminc méterről védhetetlenül csavart a jobb felsőbe szabadrúgásból. 2–2

A hátralévő időben már csak a piros lapok potyogtak, egy kakaskodás után Gianni Munarit és Borja Valerót is kiállította a játékvezető.

A Parma a tizedik döntetlenjét könyvelhette el a bajnokságban, ahol a Fiorentina a legutóbbi találkozójából csak egyet nyert meg.

Parma–Fiorentina 2–2 (Cassano 39., Amauri 51. – 11-esből, ill. Cuadrado 41., M. Fernández 85.)

forrás: NSO