Recent comments

Friss Hírek

Moggi: Az Inter visszaesett a Calciopoli előtti szintjére

A Juventus vasárnap egyértelművé tette fölényét az Inter számára, s a rangadó még mindig témát szolgáltat a sajtó és a szakma számára Olaszországban. 


Most megszólalt a Juventus egykori sportigazgatója, Luciano Moggi is, aki érthető módon, nem szokott kíméletes szavakkal élve fogalmazni, ha az Interre terelődik a szó.

Az Inter volt a 2006-os Calciopoli botrány nagy győztese, azonban Moggi úgy véli, hogy mostanra elfogyott az az előny, amelyet ez a rendkívül sokat vitatott ügy szolgáltatott a milánói kék-feketék számára.

"Az Inter és a Juventus találkozóit nem lehet többé Derby d'Italiának nevezni, hiszen az sértő volna." - nyilatkozta Moggi a riportereknek.


"Az elnevezés helyénvaló volt akkor, amikor a Juventus és az Inter voltak Olaszország legjobb csapatai, azonban jelen pillanatban ez már csak a Juventusra igaz."

"Ugyanakkor az Inter elveszítette azt az előnyét, amelyet a a Calciopoli révén szerzett. Pillanatnyilag huszonhat ponttal a Juventus után kullognak. Visszatértek a szokásos, Calciopoli előtti szintjükhöz."

Az olasz bajnoki tabellát a Juventus vezeti huszonkét mérkőzésen szerzett ötvenkilenc pontjával, míg az Inter csupán a hatodik pozícióban tanyázik.

forrás: juventuz.blog.hu