Recent comments

Friss Hírek

Milan: Hazai pályán kell kiharcolni az első győzelmet

A Milan vasárnap este hazai pályán fogadja a Cagliari csapatát a Serie-A 2. fordulójában.


A Milan nagyon rosszul kezdte a bajnokságot. 

A szezonnyitó fordulóban az Allegri vezette Milan a Hellas Verona csapatához látogatott. A veronai együttes 0-1-es hátrányról fordított és 2-1-re megnyerték a mérkőzést. A Milan gólját Andrea Poli, a Hellas Veronánál pedig mindkét gólt Luca Toni szerezte.

A hét közben a Milan a Bajnokok Ligája selejtezőjében lépett pályára, a PSV Eindhoven volt az ellenfél. Az odavágót Eindhovenben rendezték, a találkozó 1-1-el zárult majd a szerdai visszavágón a Milan megszerezte a továbbjutást. 

A piros-feketék a San Siróban Boateng duplájának köszönhetően legyőzték a holland klubot, egyébként Balotelli is betalált, így alakult ki a 3-0-s siker, összesítésben pedig 4-1-el jutottunk tovább a csoportkörbe. Csütörtök délután tartották a BL csoportkörének sorsolását. 

A Milan ellenfelei a H csoportban a spanyol Barcelona, a holland Ajax és a skót Celtic lesz.

Csütörtök este megerősítették, a Milan 10-12 millió euróért megvásárolta Alessandro Matrit a Juventustól, majd péntek délben jött a hír: Kevin-Prince Boateng három év után távozik és visszatér hazájába, Németországba, ahol a Schalke játékosa lesz. A Milan 10 millió eurót kapott a ghánai játékosért.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét. 

A keretben nem szerepel sérülés miatt Gabriel, Bonera, Vergara és Pazzini. A két új szerzemény, Birsa és Matri neve szerepel a kezdőben, előbbi a 14-es, utóbbi a 9-es mezszámot választotta. Petagna és Antonini távozóban van, míg Traoré szintén kimaradt.

Íme a Milan kerete: Christian Abbiati, Marco Amelia, Ferdinando Coppola; Ignazio Abate, Kevin Constant, Philippe Mexés, Matias Silvestre, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Valter Birsa, Nigel De Jong, Urby Emanuelson, Riccardo Montolivo, Sulley Muntari, Antonio Nocerino, Andrea Poli; Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy, Alessandro Matri, M’Baye Niang, Robinho.


A várakozások szeirnt a Milan 4-3-3-mas felállásban fog kezdeni. 

A kapuban Abbiati, a védelemben Abate, Zapata, Mexés és Emanuelson kezdhet. 

A három középpályás Poli, De Jong és Montolivo lehet, míg a támadósort Robinho, Balotelli és El Shaarawy alkothatja.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Zapata, Mexés, Emanuelson – Poli, De Jong, Montolivo – Robinho, Balotelli, El Shaarawy.

A Cagliari nagyszerűen kezdte a 2013/2014-es idényt: a szardíniaiak hazai pályán 2-1-re legyőzték az Atalantát Nainggolan és Cebrera góljával. Egyébként a vendégek szerezték meg a vezetést, majd egy perccel később egyenlített a Cagliari. A győztes gólt a 63. percben szerezték meg.

A Cagliari az első bajnokin kívül már játszott tétmérkőzést az új idényben, hisz érdekeltek voltak az Olasz kupa 3. fordulójában. Az ellenfél a Frosinone Calcio csapata volt. A találkozón 1-1-es rendes játékidőt követően büntetőkkel a vendégek jutottak tovább, így a szardíniaiak igen hamar búcsúztak a sorozattól.

Diego López, a Cagliari trénere kijelölte utazó keretét. 

A keretnek nem tagja sérülés miatt Pisano, valamint Rui Sampaio, Demontis, Carboni, Del Fabro és Muroni is kimaradt.

Íme a Cagliari kerete: Agazzi, Avramov; Ariaudo, Astori, Avelar, Murru, Oikonomou, Perico, Rossettini; Cabrera, Conti, Cossu, Dessena, Ekdal, Eriksson, Nainggolan; Ibarbo, Nené, Pinilla, Sau.

A gazzetta.it szerint a Cagliari 4-3-1-2-es formációval fog játszani. 

A kapus Agazzi lesz. A védelemben Dessena, Rossettini, Ariaudo és Murru kezdhet. 

A középpályás Cabrera, Conti és Nainggolan lesz. A támadó Ekdal, Pinilla és Sau lesz.

Íme a Cagliari várható kezdőcsapata: Agazzi – Dessena, Rossettini, Ariaudo, Murru – Cabrera, Conti, Nainggolan – Ekdal – Pinilla, Sau.

A találkozót Carmine Russo vezeti. Az asszisztens Alessandro Petrella és Roberto Iannello lesz. 

A 36 éves Russo 2007 decemberében debütált a Serie-A-ban és összesen 76 bajnoki mérkőzést vezetett az olasz elsőosztályban. 

Russo a Milannak 5 mérkőzést vezetett, a mérleg négy győzelem és 1 vereség. 

A Cagliarinak 6 találkozót vezetett amelyen a mérleg 3 győzelem és 3 vereség.

forrás: acmilan.hu